Logo
Modemakers

Dit is de nieuwste hotspot in de Koopgoot: De Goot

De Goot foto 3

Op donderdag 16 november 2023 opent in het hart van de Koopgoot een nieuw concept: De Goot. Een plek waar Sam Cruden, Tailors & Wearers en Cheraine Baljé mode gaan maken en verkopen.

Dit zijn geen kant-en-klare kledingstukken, maar handmade items die ter plekke worden gemaakt terwijl je meekijkt!

Wisselende invulling in De Goot

Met de komst van De Goot krijgt de Koopgoot er een nieuwe hotspot bij. Een hotspot die steeds verandert, want elk kwartaal krijgt de ruimte een nieuwe invulling. Met als aftrap een reeks makers die hun sporen hebben verdiend in de modewereld.

Met dit nieuwe concept van De Goot wordt ondernemerschap centraal gezet. Hier kunnen ondernemers, kunstenaars, artiesten of ambachten experimenteren en laten zien wat ze in huis hebben. Het is een nieuwe kennismaking met de Koopgoot, waardoor je altijd een goede reden hebt om terug te keren!

Jeans vermaken in de jeans bar

De eerste hoofdambassadeur van De Goot is de internationaal gevierde denim designer Sam Cruden, met haar eigen jeans bar. Dit wordt een werkplaats inclusief industriële naaimachines waar liefhebbers hun favoriete spijkerbroek artisanaal kunnen laten maken of laten vermaken. Ook zijn er een aantal unieke stukken uit de collectie van Sam Cruden te koop.

De Goot foto 2
De Goot foto 1

Afro-Surinaamse klederdracht

In de maanden november en december 2023 vind je hier Tailors and Wearers, het platform voor het behoud van Afro-Surnaamse klederdracht én winnaar van de Dutch Design Award 2023 in de categorie mode, in De Goot. Daar delen en presenteren zij hun inspirerende kennis van Afro-Surinaamse klederdracht.

Kunst en vintage

Ook zal Cheraine Baljé er te vinden zijn met haar unieke, getufte kunstwerken en maakt Nen Xavier - die je misschien ook wel kent van haar modewinkel aan de Pannekoekstraat - speciaal voor deze ruimte een zorgvuldige selectie van vintage designermode. Daarnaast komt er een unieke programmering van inhoudelijke talks, workshops, verbindende en verbredende netwerkbijeenkomsten, portfolio-avonden en andere events in De Goot.

De opening

Bezoek de winkel en ontmoet de ambassadeurs als een van de eersten tijdens de officiële opening van De Goot op 16 november!

Bezoek De Goot in de bekende Koopgoot in Rotterdam Centrum