Logo
Depot luchtfoto Ossip van Duivenbode
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
17 januari 2024
Frontrunner

Pak je nieuwe agenda voor 2024 er maar bij, want er staat alweer wat leuks op de planning. Van 31 januari tot en met 4 februari 2024 is het tijd voor Rotterdam Art Week. Onze stad staat dan in het teken van kunst, design- en architectuur.

Bezoek speciale openingen van tentoonstellingen, bewonder installaties in de openlucht en geniet van pop-up shows en open ateliers. Vind je het lastig om een keuze te maken uit het enorme aanbod? Hieronder vind je vier leuke tips!

Kunstinstituut Melly - My Oma

Kunstinstituut Melly, voorheen bekend als Witte de With Center for Contemporary Art, bestaat al sinds 1990 en is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in de Witte de Withstraat. Dit pand, een voormalige meisjesschool uit 1875, deelt Melly samen met TENT.

Tijdens Rotterdam Art Week kun je het tentoonstellingsproject My Oma bezoeken. Hierin ligt de focus op de rol van de grootmoeder, en worden de persoonlijke en culturele erfenissen die voorkomen uit zowel genegenheid als conflict verkent. Het brengt kunstenaars en verhalen samen, evenals kunstwerken en theorie die centrale kwesties van onze tijd verwoorden: ervaringen van immigratie, dissonant erfgoed en veranderende genderrollen.

Kunstinstituut Melly 5
Kunstinstituut Melly.

Depot Boijmans van Beuningen - Film- en videocollectie Rosa Barba

Het Depot van Boijmans van Beuningen is 's werelds eerste publiek toegankelijke depot! Hierin zijn maar liefst 151.000 kunstobjecten te ontdekken.

Tijdens Rotterdam Art Week ben je hier welkom voor de film- en videocollectie van Duits-Italiaanse beeldend kunstenaar en filmmaker Rosa Barba. Barba staat bekend om haar filminstallaties en sculpturen. Boijmans heeft de afgelopen jaren de collectie gedigitaliseerd, waardoor dit onderdeel nu voor iedereen toegankelijk is. Om dit te vieren heeft het museum Rosa Barba uitgenodigd. Zij zal werk tonen uit de film- en videocollectie en reflecteert hierop met een eigen installatie en diverse performances.

Depot luchtfoto Ossip van Duivenbode

Nieuwe instituut - REBOOT. Baanbrekende digitale kunst

Het Nieuwe Insituut is een museum voor architectuur, design en digitale cultuur. In de tentoonstelling REBOOT. Baanbrekende digitale kunst wordt de rijke geschiedenis van digitale kunst en cultuur in Nederland gevierd.

Bewonder twintig baanbrekende digitale kunstwerken van Nederlandse bodem uit de periode 1960 en 2000. Daarnaast kregen negen hedendaagse kunstenaars de opdracht voor nieuw werk, geïnspireerd op een van de klassiekers, die aantonen dat de conversaties rond de invloed van digitale technologie op onze levens en samenleving vandaag de dag nog steeds relevant zijn.

Visualisatie van Het Podium op Het Nieuwe Instituut MVRDV 2

Expositie Femke Kock op de Euromast

De Euromast transformeert tijdens Rotterdam Art Week in een museum. Van 31 januari tot en met 16 april 2024 bezoek je de Euromast niet alleen voor het uitzicht, maar ook voor de schilderijen van kunstenaar Femke Kock. Geïnspireerd door pop-art, street-art en graffiti, brengt Femke met haar eigen kleurrijke stijl een creatieve interpretatie, die naadloos aansluit bij het dynamische karakter van de stad.

Op woensdagavond 31 januari kunnen bezoekers van Rotterdam Art Week haar werken bewonderen in het restaurant. Daarnaast zullen ze ook te zien zijn op het uitkijkplatform, maar dan in hoge kwaliteit geprint op aluminium platen.

Euroscoop Euromast verrekijker

Ga jij naar Rotterdam Art Week dit jaar? Via de knop hieronder ontdek je heel het programma!

Het Nieuwe Instituut
Ontdek het programma van Rotterdam Art Week
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
17 januari 2024
Frontrunner