Logo
Muziekliefhebbers

Bezoek Donner voor de Record Store Day

Velvet Music Store optreden Remy c Nick Helderman
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
13 april 2022
Frontrunner

Op zaterdag 23 april vieren we in de Velvet Music Store de jaarlijks terugkerende feestdag, waarin platen en platenzaken worden gevierd. In 2007 in het leven geroepen om de onafhankelijke platenzaak is het zonnetje te zetten, en ondertussen uitgegroeid tot een internationale feestdag waar meer dan twee duizend muziekwinkels aan meedoen.

Het was in 2007 namelijk niet de beste tijd voor platenzaken, met de komst van Spotify en de mogelijkheid tot downloaden van muziek. Met als doel om wat extra licht te werpen op de platenzaken, is het in 15 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde dag in allerlei landen. En die kan je vieren, in Rotterdam!

Speciale platen

Traditioneel gezien wordt de Record Store Day gevierd met het uitbrengen van een genre-overstijgende verzameling van muziekdragers. Van LP en CD tot cassette. Maar ook 7 inch singles tot complete boxsets. De artiesten? Die zijn zo breed als je ze kan bedenken. Van lokale parels tot wereldbekende artiesten; alleen deze dag zijn deze speciale platen te koop.

Optredens

Naast de unieke platen die op deze dag te koop zijn, wordt de Record Store Day gevierd met fantastische optredens. Gratis en voor niks geniet je deze editie voor het eerst van optredens in de winkel. Het voordeel van Velvet Music Donner? Ze hebben hier een podium met zitplaatsen, zodat je extra goed kunt genieten van de show.

En de muzikanten? Dat zijn deze keer Remy van Kesteren, de klassiek geschoolde harpist, en BRUUT!, een band die hun stijl omschrijft als superjazz.

Velvet Music Store

De Velvet Music Store is gevestigd in Boekhandel Donner op de tweede etage, in het oude ABN-Amro kantoor aan de Coolsingel. Een indrukwekkende locatie met genoeg ruimte om deze mooie feestdag te vieren.

Locatie

Boekhandel Donner,Coolsingel 129, 3012 AG Rotterdam

Tijden

09:30 tot 18:00 uur

Optredens

Remy van Kesteren 13:00 uur

BRUUT! 14:30 uur

Dat het een feestje wordt, is duidelijk. Zien we jou de 23e in de Velvet Music Store?

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
13 april 2022
Frontrunner