Logo
2010 zomercarnaval weena cd Claire Droppert
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
27 juli 2022
Frontrunner

Aankomend weekend staat Rotterdam Centrum bol van de te gekke evenementen! Met de eindceremonie van de World Police and Fire Games, Rotterdam Unlimited Zomercarnaval en meer belooft het weer een weekeinde met veel mensen en veel gezelligheid te worden.

Sluitingsceremonie World Police and Fire Games

Je hebt het misschien al meegekregen: sinds 22 juli zijn de World Police And Fire Games bezig in Rotterdam. Het te gekke internationale evenement dat dit jaar voor het eerst in Rotterdam wordt georganiseerd nadert eind deze week helaas toch echt zijn einde.

Het evenement is bedoeld om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen door middel van sport. Terwijl de hulpverleners actief meedoen aan de Games, hopen ze daarnaast respect te genereren voor het werk dat ze voor de maatschappij doen.

Hoewel er vrijdag en zaterdag nog wordt er geroeid, gebowld en gehockeyd wordt het evenement zondag toch echt afgesloten, net als de Coolsingel. De eindceremonie vindt hier namelijk plaats. Sporters krijgen de gelegenheid om nog wat na te praten en natuurlijk is er de prijsuitreiking in een feestelijke ceremonie. Naast feest is er ook wat tijd vrij gemaakt voor het herdenken van alle hulpverleners die tijdens hun heldhaftige werk zijn overleden in the line of duty.

MMWPFG 3941
WPFG Openingsceremonie 5 min

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval

Vrijdag 29 juli start na drie jaar eindelijk Zomercarnaval weer in Rotterdam! Onder de naam Rotterdam Unlimited maakt het wereldberoemde festival zijn rentree. De stad staat een weekend lang op zijn kop! Dansers, drummers, sound systems, praalwagens: je ziet het dit weekend allemaal in Rotterdam Centrum.

Op vrijdag touren brassbands door de stad en kun je heerlijk eten halen bij mercado, een straatmarkt met heerlijke exotische gerechten. 's Avonds wordt er afgesloten op de Lightning Parade. De hele Coolsingel is dan prachtig verlicht en brassbands en dansers, eveneens prachtig verlicht, verzorgen een te gek feest!

Zaterdag barst het al helemaal los. De beroemde straatparade vindt dan plaats en in de hele stad is het feest. Duizenden muzikanten, dansers en danseressen van alle leeftijden lopen door de stad. 's Avonds wordt er nog tot laat gefeest. Geniet van Caribische gezelligheid midden in Rotterdam!

2009 zomercarnaval18 mh Marc Heeman
2011 rotterdam festivals fotograaf bas czerwinski zomercarnaval een danseres op het zomercarnaval met erasmusbrug op de achtergrond Bas Czerwinski

Coolsingel afgesloten

Het wordt dankzij deze te gekke evenementen dus aardig druk in onze binnenstad! Houdt daar dus rekening mee als je Rotterdam bezoekt. Ook is de Coolsingel afgesloten van donderdag 20:00 tot maandag 7:00 uur.

Gelukkig zijn we in Rotterdam creatief in omleidingen, op deze site vindt je alles wat je nodig hebt om toch je bestemming te bereiken als je dit weekend door Rotterdam centrum cruised.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
27 juli 2022
Frontrunner