Logo
BEST 20130805 110194 D3 S6923
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 juni 2022
Frontrunner

Een primeur! van 22 t/m 31 juli komen de World Police and Fire Games voor het eerst naar Nederland. Aan Rotterdam de eer om tien dagen lang het centrum te zijn van dit enorme sportevenement.

De internationale spelen voor personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen komen naar Rotterdam. Een unieke gebeurtenis, want nog nooit eerder is dit spektakel in Nederland georganiseerd. Duizenden deelnemers uit maar liefst 70 landen doen mee in 63 sportonderdelen.

Sportief Rotterdam

Met zoveel sportonderdelen kan het niet anders dat de activiteiten verspreid over het land worden verdeeld. Maar Rotterdam blijft het kloppende hart van het evenement. Zo wordt er op het Willemsplein een 'Athletes Village' gebouwd, wat de ontmoetingsplek wordt. Hier vinden huldigingen plaats, kan er live naar sportwedstrijden gekeken worden, is er eten en drinken en meer.

Ook sportdemonstraties en culturele evenementen staan op het programma. Zo vindt er o.a. een indrukwekkende openings- en sluitingsceremonie plaats.

WPFG Openingsceremonie 5 min

Het sportieve hart

Met zo'n grote omvang, kan het niet anders dat Ahoy Rotterdam het sportieve hart wordt van het evenement. Meer dan tien sporten zullen hier plaatsvinden, zoals CrossFit, tafeltennis en zaalvoetbal. Zo worden maar liefs vijf hallen benut en kan je gemakkelijk van de ene naar de andere zaal om collega's aan te moedigen.

Het motto

Met het motto "in sport we unite", is dit jaarlijks terugkerende evenement bedoeld om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen door middel van sport. Ook stimuleren ze daarmee sportiviteit, een belangrijk onderdeel van een gezond leven. Terwijl de hulpverleners actief meedoen aan de Games, hopen ze daarnaast respect te genereren voor het werk dat ze voor de maatschappij doen

D701896

Deelnemen

Houd jij van sport en ben je opgeleid voor politie, brandweer, douane en gevangeniswezen? Schrijf jezelf en je collega's nu in en doe mee met dit onvergetelijke evenement!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 juni 2022
Frontrunner