Logo
Poppentheater Rotterdam
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
19 augustus 2022
Frontrunner

Als je uit Rotterdam komt is de kans groot dat je bij een voorstelling hebt gezeten, want de poppenkast op het Binnenwegplein bestaat al 40 jaar. Veer-tig!

Om dit te vieren is jong en oud welkom bij een poppenkastfeest op het Binnenwegplein. Er wordt op zaterdag 20 augustus van half 2 tot half 5 gespeeld en er is een speciale gast uit de hoofdstad: Egon Adel, de poppenspeler van de Dam.

Sinds 1980

Al sinds het begin van de jaren '80 heeft de poppenkast een vast plekje op het Binnenwegplein. Veel Rotterdammers hebben dan ook echt wel wat sentiment bij de poppenkast die is gevestigd in het opvallende, met kinderportretten beschilderde gebouwtje tussen de Mac Donalds en de Donner.

Koos Wieman, John de Winter en Wim Noordegraaf spelen hier sindsdien elke woensdag, zaterdag en zondagmiddag tussen mei en september van half 2 tot half 4. En wist je dat ze een vierde man of vrouw zoeken? Dus heb jij talent? Meld je dan aan!

Binnenwegfeest

De poppenkast vierde al in 2020 zijn 40ste verjaardag, dus eigenlijk bestaat het inmiddels al 42 jaar. ''Vanwege Corona konden we de verjaardag als maar niet vieren. Nu wel!'' Op zaterdag 20 augustus is het dus tijd voor een echt ''Binnenwegfeest'', aldus de poppenspelers op hun website.

Voor de speciale gelegenheid wordt het team van Poppenkast Binnenwegplein zaterdag vergezeld door een gast uit de hoofdstad: Egon Adel. De poppenspeler van de Dam komt zijn hilarische kunsten laten zien.

Er wordt drie uur lang non-stop gespeeld. Haal dus een lekkere tosti bij de TostiHouse en ga er goed voor zitten!

Op naar nog 40 jaar poppenkast op het Binnenwegplein!

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
19 augustus 2022
Frontrunner