Logo
Rotterdam Chinees Nieuwjaar 2021 Foto Lennaert Ruinen 15
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
1 februari 2022
Frontrunner

Het Jaar van de Tijger staat voor de deur, en dat moet gevierd worden! Het Chinese Nieuwjaar wordt elk jaar spetterend afgetrapt aan de West-Kruiskade, met een vlaggenparade, mooie versieringen, kunst en meer.

Pracht en praal

Een van de onderdelen van het Chinese Nieuwjaar in Rotterdam is het Zodiac project. Dit jaar zal Studio Maky in samenwerking met China Cultural Center de gehele dierenriem in Chinese knipstijl uitzagen. Omdat dit het Jaar van de Tijger is, zal de tijger logischerwijs de hoofdrol spelen in dit kunstwerk.

Om het kunstwerk te zien, bezoek je simpelweg de tentoonstellingen verspreid door de stad. Zo zal de tijger en de andere 11 dieren tentoongesteld worden van 1 t/m 13 februari in de Markthal Rotterdam en van 13 t/m 23 februari in het Timmerhuis.

Voor de meest prachtige versieringen ga je naar de West-Kruiskade, waar het Chinese Nieuwjaar voornamelijk plaatsvindt. Denk aan prachtige lampionnen die de straat verlichten. Natuurlijk vooral in de kleur rood, want dat is dé kleur van het Chinees Nieuwjaar.

Rotterdam Chinees Nieuwjaar 2021 Foto Lennaert Ruinen 16
Rotterdam Chinees Nieuwjaar 2021 Foto Lennaert Ruinen 12
In 2021 was het jaar van de Os.

Vlaggenparade

Op 7 februari wordt zowel de vlaggenparade op de Boompjeskade als het educatieve programma 'China in Focus' in samenwerking met de Erasmus Universiteit geopend. Hoe ze dit doen? Met een traditionele Leeuwendans!

Rotterdam Chinees Nieuwjaar 2021 Foto Lennaert Ruinen 2
Rotterdam Chinees Nieuwjaar 2021 Foto Lennaert Ruinen 15

Peking Express

Een bijzondere ervaring tijdens het Chinese Nieuwjaar. Dit jaar wordt namelijk de RotterTram omgetoverd dit een Peking Express. Rijdend door de stad krijg je een Chinees 8-gangen diner voorgeschoteld. Helaas geen uitzicht op het Chinese landschap, maar wel op onze mooie stad.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
1 februari 2022
Frontrunner