Logo
Nazomers genieten

De leukste september tips in Rotterdam

Binnenste Buiten Fest 1
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
16 augustus 2023
Frontrunner

Op zoek naar iets leuks om te doen in september in Rotterdam? De zomer komt misschien aan z'n einde, maar dat betekent niet dat we niet meer kunnen genieten. Een mooie nazomer staat op ons te wachten, met een paar hele leuke events in september.

Opening Basecamp Rotterdam

Op 1 september openen de deuren van Basecamp Rotterdam! Deze nieuwe hotspot zal de eerste duurzame conceptstore met koffiebar zijn in Rotterdam Noord. Dankzij de mooie reizen van eigenaren Florian en Nadia, bieden zij prachtige producten die een (duurzaam) verhaal vertellen. Ook (lokale) makers krijgen hier een plekje om hun producten te verkopen. Natuurlijk met daarbij een goede koffiekaart inclusief versnaperingen.

StoryTrail Theaterwandeling door Rotterdam

Elke zaterdagavond in de maand september kan je mee met de theaterwandelingen StoryTrail. Deze staat volledig in het teken van historie en sterke stadsverhalen.

Verhalenverteller Jacobus is je gids en samen met hem dwaal je door de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. In het prachtige decor van havens, kades en wolkenkrabbers kom je oog in oog te staan met de Rotterdammers van toen. Jacobus vertelt het verhaal van de Rotterdamse crisisjaren met vaart, humor, een vleugje weemoed en liefde voor de stad. Ga mee en beleef een heerlijk vertel-avontuur.

De StoryTrail Theaterwandeling Rotterdam begint elke zaterdagavond in september 2023 om 20:00 uur. Lijkt dit je wat? Reserveer nu dan je plek met de kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

Storytrail verteller in Rotterdam Foto Storytrail nl

BinnensteBuiten Fest

Samen met Jolly Booth organiseert Mooie Boules op 2 september het BinnensteBuiten Fest. Een veelzijdig festival met meerdere stages, een silent disco, karaokeballenbak, 3D-twister en foodcourt. Wat kan je verder verwachten? Diverse House/Techhouse DJ's zullne je vermaken en bij de silent disco kan je switchen tussen 3 kanalen met uiteenlopende muziek zoals R&B, house en Hollandse hits. Natuurlijk kan het niet anders dat je ook een potje jeu de boules kan spelen!

Wil je erbij zijn? Wees dan snel, want de early-bird tickets zijn al de deur uit. Koop je kaarten via onderstaande link!

BinnesteBuiten Fest
Koop je tickets voor het Mooie Boules festival!
Binnenste Buiten Fest 1
Binnenste Buiten Fest 2

Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen wordt de Rotterdamse haven goed in het zonnetje gezet. Iedereen kan een kijkje achter de schermen van het maritieme leven nemen. Of je nou van scheepvaart en havens houdt of niet, de shows tijdens de wereldhaven zijn voor iedereen indrukwekkend.

Op 1, 2 en 3 september staat Rotterdam in het teken van de scheepvaart. Er zijn naast bootparades ook vuurwerkshows en de Koninklijke Marine laat zien wat ze in huis hebben. Dus verwacht spektakel in de vorm van gigantische schepen, vuurwerk, parachutisten, helikopters en Rotterdamse havenmuziek!

Wereldhavendagen heli
Wereldhavendagen vuurwerk

Nacht van de Kaap

Levensliederen en sterke verhalen is het devies van de Nacht van de Kaap. Op 2 september dans je in de wijk Katendrecht een gat in de nacht. In de voormalige rosse buurt ervaar je 'een maan overgoten nacht vol zaken die het zonlicht niet kan verdragen'.

Tijdens een oergezellige avond geniet je van live muziek als ska, hiphop, rock, pop en soul uit binnen- en buitenland. Eet tot je niet meer kan bij de foodcourts en spring in een bad vol Rotterdamse Folklore tijdens de Ode aan de Nacht.

De Nacht van de Kaap vindt plaats in Katendrecht, maar ook op het mooiste niet-varende cruiseschip ter wereld: het SS Rotterdam. Dans in de prachtige jaren '50 stijl zalen en geniet van Rotterdamse gezelligheid!

Nacht van de Kaap
Ontdek meer over dit festijn
Nacht van de Kaap kleur lo 73 min

A Day At The Park

16 september wordt het Kralingse Bos omgevormd tot een feestelijk festivalterrein. Geniet van house, tech-house, techno en urban van vooraanstaande artiesten tijdens A Day At The Park. Naast genieten van heerlijke muziek kan je er ook genieten van heerlijk eten. Oh ja, er is ook een gigantische draaimolen!

A Day At The Park
Koop nog snel een ticket!
A Day At The Park Rotterdam
2017 Kralingsebos2 Irisvan Den Broek Redactionee iris van den broek

ALL CAPS

Het street art festival ALL CAPS vindt van 3 tot 10 september plaats staat de wijk Feijenoord, volledig in het teken van street art. Waarom je hier echt bij moet zijn? Het is het laatste jaar dat dit festival er is!

Het doel van ALL CAPS is om hoogwaardige kunst laagdrempelig te maken. Het evenement laat ook dit jaar iedereen die dat wil gratis een kijkje nemen in het proces van een kunstenaar en in de cultuur die bij street-art komt kijken.

Verwacht te gekke murals van de beste graffiti artiesten ter wereld! Daarnaast is er ook ruimte voor andere kunst disciplines binnen de hiphopscene als spoken-word.

Street art by Calvin Sprague Delftsestraat Eric Fecken
ALL CAPS
Leer meer over dit festival
Street art door Ian Kirk Patrick dichtbij Kruiskade
Street art by Calvin Sprague Delftsestraat Eric Fecken

Meer inspiratie voor leuke uitjes? Bekijk dan onze Uitagenda pagina, met de leukste evenementen, feestjes, workshops en meer!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
16 augustus 2023
Frontrunner