Logo
Nazomers genieten

Deze evenementen zijn er in september

Wereldhavendagen vuurwerk
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
Frontrunner

In September eindigt voor veel mensen de zomervakantie, maar dat betekent niet dat er niks meer te doen is!

Deze september zijn er in Rotterdam Centrum de tofste evenementen. Van street-art tot dansen op een cruiseschip. We hebben er voor jou een aantal hele toffe op een rij gezet.

Wereldhavendagen

Helikopters, boot parades, parachutisten, vuurwerk, muziek: beleef het allemaal aan de Maas. Tijdens de Wereldhavendagen wordt de Rotterdamse haven op 2, 3 en 4 september goed in het zonnetje gezet.

De Wereldhavendagen viert dit jaar een jubileum in het drievoud! Het is niet alleen de 45e verjaardag van het evenement, het Havenbedrijf Rotterdam wordt 90 jaar en de Nieuwe Waterweg viert zijn 150e verjaardag! Daarnaast is het ook nog voor het eerst in 2 jaar dat het evenement door kan gaan, dus verwacht gezelligheid als vanouds.

Of je nou van schepen en het maritieme leven houdt of niet, de Wereldhavendagen zijn echt iets waar je een keer bij moet zijn geweest. Naast het programma aan de kade zijn er ook te gekke activiteiten in de stad zoals city tours en rondvaarten.

Wereldhavendagen heli
Wereldhavendagen vuurwerk

Nacht van de Kaap

Levensliederen en sterke verhalen is het devies van de Nacht van de Kaap. Op 3 september dans je in de wijk Katendrecht een gat in de nacht. In de voormalige rosse buurt ervaar je 'een maan overgoten nacht vol zaken die het zonlicht niet kan verdragen'.

Tijdens een oergezellige avond geniet je van live muziek als ska, hiphop, rock, pop en soul uit binnen- en buitenland. Eet tot je niet meer kan bij de foodcourts en spring in een bad vol Rotterdamse Folklore tijdens de Ode aan de Nacht.

De Nacht van de Kaap vindt plaats in Katendrecht, maar ook op het mooiste niet-varende cruiseschip ter wereld: het SS Rotterdam. Dans in de prachtige jaren '50 stijl zalen en geniet van Rotterdamse gezelligheid!

Nacht van de Kaap kleur lo 73 min

A Day At The Park

17 september wordt het Kralingse Bos omgevormd tot te gek neon kleurig festivalterrein. Geniet van house, tech-house, techno en urban van vooraanstaande artiesten tijdens A Day At The Park.

Naast genieten van heerlijke muziek kan je er ook genieten van heerlijk eten. Oh ja, er is ook een gigantische draaimolen!

Kom dus naar het Kralingse Bos voor een dag die je niet snel gaat vergeten!

A Day At The Park Rotterdam
2017 Kralingsebos2 Irisvan Den Broek Redactionee iris van den broek

Toffler x Weena // Blockparty

Nachtclub Toffler en restaurant Weena slaan de handen in elkaar op 10 September. Nachtclub Toffler kennen we als een plek waar je normaal gesproken van de nacht tot de ochtendgloren bent, maar op 10 september wordt er van 15:00 tot 22:00 gefeest.

Tijdens de Toffler x Weena // Blockparty dans je tussen de enorme wolkenkrabbers van de Rotterdamse straat Weena. Legendarische Rotterdamse DJ Michel de Hey vormt samen met de Spaanse Cuartero de main act, terwijl ook DJ's als High Sound System en Steve Riddim de sfeer er goed in houden.

Ben je om 22:00 nog niet uitgefeest? Dan duik je de illustere bunker van Toffler in en dans je tot de ochtend gloren.

Weena Rotterdam Iris van den Broek
Weena

ALL CAPS

Het street art festival POW! WOW! Rotterdam gaat vanaf dit jaar verder onder de naam ALL CAPS. Van 4 tot 11 september staat de wijk Feijenoord volledig in het teken van street art.

Het doel van ALL CAPS is om hoogwaardige kunst laagdrempelig te maken. Het evenement laat iedereen die dat wil gratis een kijkje nemen in het proces van een kunstenaar en in de cultuur die bij street-art komt kijken.

Verwacht te gekke murals van de beste graffiti artiesten ter wereld! Daarnaast is er ook ruimte voor andere kunst disciplines binnen de hiphopscene als spoken-word.

Street art door Ian Kirk Patrick dichtbij Kruiskade
Street art by Calvin Sprague Delftsestraat Eric Fecken
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
Frontrunner