Logo
Biergarten 2 0
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
15 september 2022
Frontrunner

Oktoberfest staat voor de deur. In Duitsland wordt dan volop gefeest en natuurlijk wordt er een aardig biertje getapt. In Nederland pakken we dit iets minder groots aan dan onze buren in het oosten.

Daarom moeten we er zelf een feestje van maken! Waar kan je langskomen voor een gezellige borrel? En waar wordt Oktoberfest wel uitbundig gevierd?

Oktoberfe(e)sten

Annabel

Bij Annabel kom je normaal gesproken voor een gezellig avondje uit met te gekke (live) muziek. Je kan er ook terecht op het gezellige terras. Dat is nou net waar je vrijdag 12 oktober moet zijn voor lederhosen, dirndls, braadworsten en grote pullen bier op een warm en overdekt terras!

Trek dus je beste tiroler outfit aan en kom langs bij Annabel op de Schiestraat 20, vlakbij het Centraal Station.

Kaapse Brouwers

Kaapse Brouwers is een echte Rotterdamse bierbrouwerij gelegen in de voormalig rosse buurt Katendrecht. Je kan ze misschien kennen van de speciaal biertjes in de Albert Heijn, maar je kan bij hun proeflokaal Kaapse Kaap ook terecht voor een borrel!

Dit jaar pakken ze groot uit voor Oktoberfest en wordt de Kaapse Kaap omgetoverd tot een Deutsche Kneipe. Daarnaast werken ze ook nog eens samen met de Schiecentrale en de Turbinehal. Op die manier kunnen ze zoveel mogelijk bierliefhebbers kwijt en er een te gek feestje van te maken.

Bruine cafés

Natuurlijk kan je er zelf ook een feestje van maken. Deze kroegen in Rotterdam zorgen al jaren, soms al eeuwen, voor een heerlijke sfeer en gouden avonden.

Café Timmer

In Rotterdam hebben we niet één, maar twee oudste cafés van de stad. Cafe Timmer is daar één van. Sinds 1875 zit de zaak op de Oude Binnenweg, toen nog gewoon de Binnenweg. Hier vind je een echte oud Rotterdamse sfeer. Kom langs voor een heerlijk koud biertje op het terras of binnen in het echte ‘bruin’ ingerichte café.

Café Melief Bender

Ook Melief Bender, eveneens gelegen op de Oude Binnenweg, noemt zich het oudste café van Rotterdam. Helaas zijn ze al een tijdje bezig met een renovatie. Toch vond ik het belangrijk om het prachtige bruine café een eervolle vermelding te geven.

Tijdens de renovatie is het mogelijk om op bezoek te gaan bij een miniatuur variant een paar deuren verder op. Het team van Melief Bender tapt namelijk tijdelijk hun vertrouwde bieren in het voormalige Café Visser. Op die manier behouden ze de connectie met de trouwe klanten en kunnen ze de tijd overbruggen.

Al sinds 1875 komen hier namelijk stamgasten en dagjesmensen om te genieten van een biertje in de zon of om levensliederen mee te zingen en een gat in de nacht te dansen. Melief Bender is een icoon van de stad.

Café Sijf

Speciaalbier en bourgondisch eten is het devies bij Café Sijf. Ja, ook dit bruine café huisvest op de Oude Binnenweg. Bij Sijf kan je perfect genieten van je Oktoberfest avond met vrienden en ook nog heerlijk genieten van o.a. de heerlijke burgers. Maar ook poké bowls of salades staan op het menu. Wat een feest!

Biergarten

Biergarten is geen bruine kroeg, dat kan natuurlijk ook niet als je alleen buiten kan zitten. Wel kan je er genieten van heerlijke pullen bier. En het heeft nog een Duitse naam ook!

Tussen de heaters zit je hier ‘s avonds heerlijk en geniet je van een goede sfeer met live DJ’s. Hier kan je dus terecht voor een perfecte zelf uitgeroepen Oktoberfest borrel.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
15 september 2022
Frontrunner