Logo
Doctor Watsons 1
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
30 december 2022
Frontrunner

Ze stegen de afgelopen jaren enorm in populariteit: escape rooms in Rotterdam Centrum zijn een hit. Steeds meer mensen kicken op dit spannende spel, waarbij de sleutel naar vrijheid zicht bevindt tussen de mysterieuze raadsels.

Samen met je partner, vrienden of familie is een soepele samenwerking de enige manier om voet buiten een van de te gekke escape rooms in Rotterdam Centrum te zetten.

Live Escape

Bij Live Escape werk je samen in een groep om de buitenwereld heelhuids terug te kunnen zien. Midden in Rotterdam Centrum, aan de West-Blaak, bevinden zich vier mysterieuze kamers om aan te ontsnappen.

Zo heb je Lab 13, waarbij je in een Russisch lab uit de jaren 50 terecht komt waar lugubere experimenten zijn gepleegd. In the Safe House worden jij en je vrienden onverwachts getuige van een afrekening in de Rotterdamse onderwereld. Kies je voor de Boiler Room? Dan ga je op zoek naar Sophia die in een enge plek vermist is geraakt. Tot slot kan je nog kiezen voor Room 1409: een een hotel waar mensen die inchecken bij kamer 1409, niet meer eruit komen..

Live escape 1

Escape 010

Escape 010 heeft twee te gekke kamers die door twee tot acht spelers gekraakt kunnen worden. Escape 010 opende de aller eerste escape room van Rotterdam in 2014 en biedt met deze kamers een brein krakende ervaring.

Probeer bijvoorbeeld Enigma: een verhaal waarin Rotterdam in de ban is van een psychopaat die mensen ontvoert en onschuldigen tegen elkaar uitspeelt. Of anders de kamer Book of Mystery, waarin je op zoek gaat naar het geheim van het boek die duistere krachten bezit..

Escape 010 foto 1
Escape 010 foto 2

Doctor Watsons

In de kelder van de Arminiuskerk, bij het Museumpark, heeft de tijd stil gestaan. Doctor Watson is een sophisticated storyteller uit het Victoriaanse tijdperk. Hij neemt mensen mee op avonturen die hij zelf allang mee heeft gemaakt, maar je nu opnieuw kan beleven. Doctor Watson biedt twee bijzondere escape rooms aan.

De eerste is L'Architecte, waarbij je binnen 60 minuten de tijd hebt om te ontsnappen uit de kelders van de kerk. De geheime kamer die je hier bezoekt schijnt van architect Henri Evers te zijn. Verschillende symbolen in de ruimte suggereren dat de heer Evers een lid van een illustere broederschap was. Na vele pogingen om de geheimen te ontcijferen liep het onderzoek dood. Los jij de mysteries op?

Daarnaast heb je nog La Residence. In dit verhaal gaat het om Hendrick Nicolaas van Teutem, die zijn twijfels had over het bestaan van een God als prediker van de Arminiaanse gemeenschap. Na zijn verdwijning is er een fles gevonden met hierin zijn aantekeningen en formules voor een levenselixer. Kraak jij de geheime codes en ontsnap je binnen 60 minuten?

Doctor Watsons 3
Doctor Watsons 3 Cijrille

City Escape Game

Voor speurders die liever wat in de buitenlucht doen is er het City Escape Spel van Treasure Hunt Rotterdam. Jij en je vrienden, familie of collega's trekken met een koffer vol aanwijzingen door Rotterdam. Terwijl jullie de stad ontdekken lossen jullie verschillende puzzels op om de code van de kluis te achterhalen.

Treasure Hunt Rotterdam bevindt zich op de Goudsesingel. Hier krijg je de koffer mee en ben je klaar om op onderzoek uit te gaan!

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
30 december 2022
Frontrunner