Logo
Lijnbaan expositie

Eregalerij van de Nederlandse Fotografie

Eregalerij vitrine rotterdam Centrum
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
15 september 2022
Frontrunner

Voor het eerst in de geschiedenis is er een Eregalerij samengesteld voor fotografie als hedendaags en actueel medium. Deze wereldwijde primeur is te zien in het Nederlands Fotomuseum én in onze Lijnbaan-vitrine!

Eregalerij van de Nederlandse fotografie

In de Eregalerij in het Nederlands Fotomuseum vertellen 99 foto's samen het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842. Het toont de hoogtepunten, de vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten. Iedere foto van deze Eregalerij is van iconische waarde door hun maatschappelijke en artistieke betekenis.

Eregalerij vitrine rotterdam

Maak de Eregalerij compleet

Waarom geen 100 foto's? Dit is heel bewust gedaan. Eén beeld is namelijk open gelaten. Hier kan het publiek over mee beslissen en zo de Eregalerij compleet maken: 99+1. Via de QR-code in de Lijnbaan-vitrine kan je dus direct jouw keuze toevoegen en de Eregalerij compleet maken.

Komen jullie snel kijken en de expositie compleet maken door je favoriete foto toe te voegen? De Eregalerij is nog tot eind dit jaar te bewonderen.

Stadsarchief vitrine Lijnbaan
Lees meer over de iconische vitrines op de Lijnbaan
De vitrines zijn een mooie terugblik naar de jaren vijftig, toen de Lijnbaan opende als eerste autovrije winkelgebied ter wereld.
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
15 september 2022
Frontrunner