Logo
Poing arcade rotterdam
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
6 januari 2023
Frontrunner

Op zoek naar een leuke activiteit voor een dagje uit met vrienden? In Rotterdam Centrum zijn er meer dan genoeg activiteiten waar je kan lachen, gieren en brullen.

Natuurlijk is het altijd leuk om ergens te gaan borrelen en de stad te bewonderen, maar tijdens de koude dagen doe je misschien liever iets tussen tussen vier muren en een dak boven je hoofd. Hieronder vier activiteiten die jouw dagje uit in Rotterdam Centrum gaan laten slagen.

Remastered

Bij Remastered ervaar je kunst op een volledig nieuwe manier. Sterker nog, je stapt in een volledig nieuwe wereld onder de Erasmusbrug. Met hulp van gigantische, interactieve LED-schermen ruil je de gewone wereld even in voor een magische ervaring.

In de Remastered room zie je de iconische werken van Hollandsche Meesters als Rembrandt en van Gogh in 360 graden perspectief of dans mee op de beat van Mondriaans 'Victory Boogie Woogie'. In de Playground creëer je je eigen digitale 3D kunstwerk door je eigen tekening in te scannen. Deze wordt dan vervolgens op het grootste indoor LED-scherm van Europa tentoongesteld!

Tot slot heb je de Underworld, waarin je je onderdompelt in de bijzondere diepzee wereld. Vissen reageren interactief en geven je een kijkje hoe het is om onder water te leven.

Remastered Rotterdam 1
Remastered Rotterdam 2

Mooie Boules

Lachen, spelen, borrelen, dineren en natuurlijk jeu de boulen. Bij Mooie Boules beleef je een heerlijk dagje vol met spel en heerlijk eten en drinken. ''Mooie Boules is een speeltuin voor volwassenen'' zo luidt de website.

Dat kan kloppen, want naast heerlijk jeu de boulen kan je er ook ongeveer elk bordspel dat er bestaat spelen, de longen uit je lijf zingen in de karaoke zaal, of een intens potje tafeltennis spelen. Je kan het natuurlijk ook allemaal doen, maak er bijvoorbeeld een toernooi van! Wie wordt de spelletjes koning(in)?

Mooie Boules
Borrelen en spelen

Live Escape

Hoe goed kan jij samenwerken met je vrienden? Ontdek of jullie de druk van een escape room aankunnen bij Live Escape aan de West-Blaak in Rotterdam Centrum. Komen jullie er uit, of zit je voor altijd vast in 'room 1409' of 'LAB 13'?

Een escape room is eigenlijk een soort game in het echt. Je cognitieve vermogen om in oplossingen te denken, maar ook dat om samen te werken wordt serieus op de proef gesteld. Hebben jij en je vrienden het in je om een van de vier rooms binnen 60 minuten te verlaten?

Live escape 1

POING

POING! Hier speel je te gekke retro arcade spellen als pac-man, pong en dance-dance revolution. Wissel geld in voor muntjes om spelletjes te spelen, of voor een heerlijk biertje of cocktail. Zo beleef je een echt retro dagje uit aan die Schiekade, vlakbij Rotterdam Centraal.

Daarbij hoort natuurlijk ook een lekkere snack. Bitterballen, een patatje of verrukkelijke taco's worden met liefde klaargemaakt. Gezellige middag gehad en nog geen avond plannen? Vrijdag en zaterdag openen de deuren van Club POING waar je tot in de vroege uurtjes danst op elektronische meesterwerken.

Poing arcade rotterdam
Poing arcade bar rotterdam
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
6 januari 2023
Frontrunner