Logo
Voor muziekliefhebbers

Bezoek een concert in Rotterdam!

North Sea Jazz grote crowd
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
5 januari 2024
Frontrunner

Rotterdam, dé stad van muzikale ontdekkingen. Of je nu het liefst underground bandjes ontdekt of juist de grootsheid zoekt bij de optredens van wereldberoemde artiesten, in dit artikel delen we diverse poppodia en unieke locaties waar Rotterdam haar concerten tot leven brengt.

Hier bezoek je concerten in Rotterdam

Rotown

Rotown, gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg, heeft al meer dan 25 jaar een prominente plek veroverd als een geliefd poppodium, café en restaurant in één. Dit is de thuisbasis voor muziekliefhebbers om nieuwe muziek te ontdekken en interessante muziekevents te bezoeken, zoals Rotown Nights, Open Mic Night en 80s, 90s en 00s Alternative.

Op het podium staan regelmatig getalenteerde bands en artiesten in verschillende (alternative) muziekgenres. Dit jaar belooft al een aantal toffe optredens, met namen als Dave Hause, Jack Shore, The Luka State, Absynthe Minded en Black Foxxes op het programma. Kortom, Rotown is de plek voor een gezellig avondje uit met goed eten, drinken en natuurlijk muziek!

De Doelen

De Doelen is onder meer een concertgebouw en poppodium, dus zoals verwacht ben je hier aan het goede adres voor mooie concerten. En vergis je niet, het zijn zeker niet alleen maar klassieke concerten. In De Doelen vinden ook jazz-, pop- en zelfs dansvoorstellingen plaats.

Ook zijn hier weleens filmvertoningen met live muziek. Frontrunner Anika tipte het al eerder in haar artikel: "Mijn persoonlijke favoriet voor een date night in Rotterdam Centrum? Dat zijn de filmvertoningen met live muziek. Terwijl de film op een scherm wordt geprojecteerd, brengt een orkest de filmmuziek tot leven. Trust me, de film ervaar je zo véél intensiever!"

Van Harry Potter en Lord of the Rings tot zelfs Love Actually en National Geographic - verschillende soorten films zijn de revue al gepasseerd.

De Doelen Schouwburg Rotterdam Centrum

Rotterdam Ahoy

In Rotterdam Ahoy ben je zeker aan het goede adres voor een concert. Hier vinden elk jaar weer ontelbaar veel optredens plaats. Als je op hun website kijkt zie je in het programma van 2024 al een hoop grote namen staan, waaronder Jason Derulo, Tom Odell, The Smashing Pumpkins + Interpol en Acda en de Munnik.

Daarnaast is Rotterdam Ahoy elk jaar weer de thuisbasis voor het grootste indoor jazzfestival ter wereld: NN North Sea Jazz. Dit jaar keert het festival terug op op 12, 13 en 14 juli 2024 met legendes en nieuw talent uit de jazz-, soul-, funk- en hiphopwereld.

Greyheads north sea Jazz

Laurenskerk

De Laurenskerk is een onvergetelijke locatie voor een concert. En gelukkig staat hun programma altijd vol met interessante evenementen. Een daarvan is Domestica Rotterdam. Dit niet-alledaagse ensemble bestaat uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en spelen regelmatig in de Laurenskerk.

Ook hierover schreef Anika eerder in haar artikel: "In intieme sfeer wordt het operarepertoire onder handen genomen. De combinatie van de zang, akoestiek, locatie en de strijkers maakt het geheel een prikkeling voor je zintuigen. Dat wordt met zekerheid een avond om niet snel te vergeten!"

Op de website van zowel de Laurenskerk als van Domestica Rotterdam kun je terugvinden wanneer het volgende optreden is.

Dometica concert laurenskerk rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
5 januari 2024
Frontrunner