Logo
Kunstliefhebbers opgelet!

4x Rotterdam Art Week tips

OBJECT HAKA gebouw Photo Ossip van Duivenbode III
Frontrunner Anika Rotterdam Centrum
Geschreven door Anika Rasenberg
17 mei 2022
Frontrunner

Kunst, kunst en nog eens kunst! Deze week (van 18 tot en met 22 mei) staat Rotterdam volledig in het teken van Rotterdam Art Week. Dat betekent dat er door de stad verschillende beurzen, tentoonstellingen, installaties, pop-up shows en ateliers te bezoeken zijn.

Dit is dus hét moment om als kunst- en designliefhebber de culturele kant van Rotterdam te ontdekken. Kun je geen keuze maken uit het enorme aanbod van Art Week? Hieronder deel ik een aantal adresjes waar ik zelf heen ga dit jaar. Doe er je voordeel mee! ;-)

OBJECT Rotterdam

Eigenlijk mogen design lovers en interieur junkies deze beurs in het HAKA-gebouw niet missen. Elk jaar tonen hier meer dan honderd gevestigde en opkomende ontwerpers hun interieurproducten, meubels en lichtcreaties. Wat je hier ziet, is vaak een voorbode van de trends die gaan komen. Leuk aan deze beurs vind ik dat de ontwerpers zelf vaak ook aanwezig zijn, zodat ze je meer kunnen vertellen over hun werk.

Extra tof: tijdens deze editie zijn alle bezoekers van de beurs in het HAKA ook uitgenodigd op de iconische Euromast die speciaal voor hen gratis toegankelijk is. Hier wordt tijdens OBJECT een designpresentatie ingericht en kun je daarnaast genieten van het adembenemend panoramisch uitzicht over de stad. Pak je deze Rotterdamse eyecatcher ook mooi even mee!

Wanneer: 20 - 22 mei, 10 - 18 uur
Locatie: HAKA-gebouw, Vierhavensstraat 40, Rotterdam

OBJECT HAKA gebouw Photo Ossip van Duivenbode III
Binnen in het HAKA gebouw.
OBJECT Object Density Britte Koolen

Van Nellefabriek

In en rondom de Van Nelle fabriek vindt het hoofdevenement van Art Week plaats. Op het buitenterrein vind je een record aantal van zeventien grootschalige werken en installaties, merendeels speciaal voor deze gelegenheid ontworpen.

Tegelijkertijd valt ook binnen weer veel te beleven. Op een vloeroppervlak van 10.000 m2 tonen ruim honderd toonaangevende binnen- en buitenlandse galeries het werk van aankomend en gevestigd talent.

Van Nelle fabriek is sowieso een bezoekje waard. Het indrukwekkende gebouw staat immers niet voor niets op Unesco’s werelderfgoedlijst!

Wanneer: 19 - 22 mei, 11 - 19 uur
Locatie: Van Nelleweg 1, Rotterdam

201908 Van Nelle 558 A3625 Irisvanden Broek

TEC ART

Kunst kijken is leuk, maar kunst ervaren is natuurlijk leuker! Tijdens Art Week vind je in een zijstraat van de Witte de Withstraat, bij WORM, een festivaltentoonstelling met futurische en progressieve kunst.

Je kunt hier helemaal los met immersive alt-reality. Denk bijvoorbeeld aan installaties a la Burning Man die vuurspuwen. Ook kun je meedoen met een Total Body Workout van Kexin Hao, die geïnspireerd is op nationalistische massagymnastieksessies uit China.

En ben je weer even klaar met al die kunst? Dan kun je zo het terras op op de Witte de With. Beste van beide werelden!

Wanneer: 18 - 22 mei, 12 uur - tot laat
Locatie: Boomgaardsstraat 71, Rotterdam

STEUR

Een locatie waar ik zelf nog niet eerder ben geweest, maar die ik zeker wil bezoeken: STEUR. De betonnen en surrealistische omgeving van de voormalige turbinehal uit de jaren 30 is nu de thuis van vele beeldende kunstenaars.

Maar de échte reden dat ik daar heen wil, is vanwege Steur Garden. Art Week zou Art Week niet zijn, als er niet ergens flink gedanst kan worden. Van minimal techno, tot eclectische sounds, daarvoor ben je bij Steur Garden aan het goede adres.

Wanneer: 19 - 22 mei, 10 - 19 uur (vrijdag en zaterdag tot laat)
Locatie: Het Steurgebouw, Galileistraat 15, Rotterdam

‘Art Week zou Art Week niet zijn, als er niet ergens flink gedanst kan worden.’
Anika Rasenberg
Frontrunner Anika Rotterdam Centrum
Geschreven door Anika Rasenberg
17 mei 2022
Frontrunner