Logo
Kunsthal gebouw hoekaanzicht
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
28 februari 2024
Frontrunner

Op 2 maart 2024 is het weer zover: Museumnacht Rotterdam. Verken de Rotterdamse musea tijdens de late uurtjes voor een unieke ervaring. Van 20:00 tot 01:00 uur heb je toegang tot ruim 35 culturele hotspots in Rotterdam.

Events tijdens Museumnacht010

Het programma van Museumnacht010 staat vol tentoonstellingen, performances, workshops, smaakexplosies en meer. Het is onmogelijk om alle events te bezoeken tijdens Museumnacht in Rotterdam. Het aanbod is te groot! Wij helpen je en delen hieronder een aantal highlights.

De Goot

We beginnen natuurlijk in hartje Rotterdam Centrum. In de levendige Koopgoot ontdek je originele stijlen, smaken en ervaringen, en een rijke mix van creatieve en inspirerende ondernemers. En tijdens de Museumnacht is een bezoek aan de Goot een absolute must! Van 20:00 tot 01:00 uur geniet je van de unieke Disco Spa. Dit is dé plek om even tot rust te komen, je nagels te laten verzorgen, te dansen op de spa beats, een ontspannende massage te krijgen of je wimpers een nieuwe look te geven.

De Disco Spa biedt een comfortabele setting waarin je volledig getransformeerd kunt worden, klaar om de nacht in stijl en vol energie voort te zetten. En als voorproefje op wat komen gaat, geniet je overdag al van een korte preview voor jong en oud vol glitters en felle kleuren.

Geen geduld? Liever zelf doen? Of haast? Met de Do-It-Yourself Spa treatment kan je zelf je eigen outfit opfrissen of make-up aanbrengen.

De Goot foto 2
De Goot Art Rotterdam XL 3

WORM

In WORM zijn diverse exposities en performances te bewonderen, waarbij alle deuren, hoekjes en krochten zich openen. In hun not-so-white-cube-gallery ervaar je UMARELL ULTRAS, een groepstentoonstelling rond Paul Mogwitz als een lopende conversatie, met o.a. Donatas Tretjakovas, Frederique Jonker en Heikki Saikkonen.

Tijdens NEXT duik je een blackbox in, waar zeven jonge internationale talenten onder de vleugels van dansgezelschap Conny Janssen danst een nieuwe choreografie uitvoeren. NEXT is een reflectie op de stad Rotterdam en wordt speciaal ontwikkeld om buiten de gevestigde theaters te spelen. De performances starten om 20:30 uur en 23:00 uur.

Om 20:00 uur ben je welkom voor de performance van Ratri Notosurdidjo en collega performance kunstenaars, waaronder Shasti, Gabi Dao, XI3LLA, Loulou Sainsbury. Samen brengen zij een gevarieerd programma waarin ze hun multidisciplinaire praktijk verder ontwikkelen.

‘In WORM zijn diverse exposities en performances te bewonderen, waarbij alle deuren, hoekjes en krochten zich openen.’
#RotterdamCentrum

Kunstinstituut Melly

Schuin tegenover WORM vind je Kunstinstituut Melly. Van 20:00 tot 01:00 uur vindt hier het evenement LIVE plaats, een samenwerking van Melly en het Amarte fonds. Tijdens deze avond smelten kunst en muziek samen, met optredens die zich gelijktijdig afspelen te midden van kunstwerken op verschillende etages. Diverse muzikanten creëren muziek, omringd door hedendaagse kunst, die zowel qua concept als stijl aansluit bij de kunstwerken en thema's van de exposities.

Tijdens je bezoek bewonder je gelijk Bewaard door Sijben Rosa, waarbij de kunstenaar Sijben in gesprek ging met mensen die dichter bij de dood staan als gevolg van ouderdom of ziekte. Of ontdek de groepstentoonstelling My Oma, waarin 40 kunstenaars onderzoeken hoe grootmoeders persoonlijke en culturele geschiedenissen beïnvloeden. My Oma wil het leren over geschiedenis stimuleren, sterkere verbindingen tussen verschillende generaties bevorderen en de kennis in gemeenschappen die over verschillende plaatsen verspreid zijn vieren.

1 Courtesy of Artist Berette Macaulay Tante Trude DE in Beskyden CZ 2009
Kunstinstituut Melly - My Oma. Courtesy of Artist, Berette Macaulay © Tante Trude (DE), in Beskyden, CZ, 2009.
Kunsthal gebouw hoekaanzicht
De Kunsthal is ook geopend tijdens Museumnacht010.

Kunsthal

Ook de Kunsthal bezoek je tijdens Museumnacht010. Kunstenaar Machteld Rullens maakte speciaal voor Kunsthal Light een site-specific werk in de vijfentwintig meter lange 'etalage' langs de hellingbaan van de Kunsthal, met de naam Scrap Yard Abstraction. Voor dit werk transformeerde Rullens kartonnen verpakkingsmateriaal, afkomstig uit de Kunsthal, tot kleurrijke wandobjecten.

Het Oogziekenhuis Rotterdam

Deze unieke locatie kan natuurlijk niet ontbreken! Ook Het Oogziekenhuis neemt dit jaar deel aan Museumnacht010. Het ziekenhuis staat bekend als het ‘Volksmuseum voor ogenkunst’ door het bijzondere interieur en de unieke kunstcollectie.

Maak een foto van je iris en bewonder meteen de Expositie van het oog, met talloze foto's die dagelijks door medewerkers worden gemaakt. Luister naar Trio 'RAAK', een gezellig trio bestaande uit een contrabas, gitaar en accordeon, dat het ziekenhuis doorkruist en bezoekers vermaakt met sfeervolle muziek.

‘Luister naar Trio 'RAAK', een gezellig trio bestaande uit een contrabas, gitaar en accordeon, dat het ziekenhuis doorkruist en bezoekers vermaakt met sfeervolle muziek.’
#RotterdamCentrum
Nog véél méér
Ontdek alle locaties en events op de website van Museumnacht010

Kaartjes scoren voor Museumnacht010

Natuurlijk wil jij erbij zijn! Op maandag 5 februari start de kaartverkoop. Voor Museumnacht010 koop je één ticket, waarmee je alle deelnemende locaties bezoekt. Klik hier om een kaartje te scoren!

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
28 februari 2024
Frontrunner