Logo
Sportliefhebbers

Bekijk deze films tijdens het AD Sportfilmfestival Rotterdam

Cinerama filmtheater Rotterdam Centrum
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
5 juni 2024
Frontrunner

Het kan niet anders dat het AD Sportfilmfestival Rotterdam dit jaar een specifiek thema heeft, namelijk dat van de Tour de France Femmes avec Zwift. Hieronder lees je welke sportfilms- en documentaires je niet mag missen deze zomer!

Op 19 juni, 1 juli en 5 augustus brengt Rotterdam als toonaangevende sportstad bijzondere sportfilms- en documentaire onder de aandacht. De locatie: dat is natuurlijk het Rotterdamse filmtheater Cinerama.

Met de Grand Départ in het vooruitzicht (11 - 13 augustus), worden de mooiste wielerfilms en -documentaires van internationaal niveau getoond. Daarnaast vinden er talkshows met bijzondere gasten uit de mondiale wielersport en muziek plaats. Zo is Wilfried de Jong de host en interviewt hij speciale gasten tijdens de filmavonden in Cinerama Filmtheater.

Het AD Sportfilmfestival programma

Nieuwe helden - woensdag 19 juni

Een documentaire over de Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano, die in 2013 de Tour de France gaat rijden. Het doel is om aan te tonen dat je ook zonder het gebruik van doping succesvol kan zijn. Ze slagen daarin, pakken de gele trui en winnen 4 etappes.

Tijdens deze vertoning zullen er speciale gasten aanwezig zijn, zoals: Tom Dumoulin, Marcel Kittel, John Degenkolb, Tom Veelers en andere prominenten uit de voormalige Argos – Shimano wieleréquipe.

Complimenti Johan van der Velde - maandag 1 juli

Het meeslepende levensverhaal van Johan Van der Velde laat zich lezen als een heldenepos,
schelmenroman en thriller in één. Hij wint etappes, truien, rondes. Hij sleurt in 1980 Joop Zoetemelk de Alpen over, wint de puntentrui in de Giro en is een God in Italië. Maar dan, op het toppunt van zijn roem vervreemde hij van zijn omgeving, ging aan de amfetamines, zag zwarte sneeuw en verdween in 1989 plotseling uit de Giro. De wielerheld belandde in de gevangenis, maar vocht zich terug.

In de film ‘Complimenti Van der Velde’ zoekt schrijver/filmmaker Bas Steman zijn idool thuis op in Breda. De film is een ontroerend en ontwapenend portet van een wielerheld.

Met speciale gast: Johan van der Velde

Flandrien - maandag 5 augustus

Een film die zich afspeelt in Vlaanderen en in het verleden, heden en de toekomst van het wielrennen duikt. De klassieker Ronde van Vlaanderen speelt een belangrijke rol in de film, net als een aantal vedetten uit het wielrennen die de eretitel Flandrien toebedeeld kregen.

Tijdens deze vertoning zal Johan Museeuw als speciale gast aanwezig zijn.

Complimenti Johan van der Velde foto Cor Vos 295 min
Flandrien movie poster

Praktische informatie

Wil jij als wielerliefhebber aanwezig zijn bij een of meerdere van de voorstellingen? Koop dan snel je kaartje via onderstaande link!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
5 juni 2024
Frontrunner