Logo
Over de Bogen c Ossip van Duivenbode min

Zin in een muzikale wandeling door Rotterdam? Tussen 17 en 26 mei 2024 organiseren O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Rotterdamse Dakendagen Over de Bogen: een wandelconcert waarbij je 2 kilometer aflegt over het dak van de monumentale Hofbogen in Rotterdam.

Dit is je allereerste en tevens allerlaatste kans om een wandeling te maken over dit dak. Tijdens deze muzikale wandeling wordt omgevingsgeluid en gesproken tekst gecombineerd met muziek. De verhalen vertellen je over het rijke verleden van de treinverbinding die hier loopt, maar ook wat dit object nu voor de buurt betekent en de verwachtingen rondom de realisatie van het toekomstige Dakpark Hofbogen.

De verzamelde verhalen en live-geluiden uit de stad worden door Strijbos & Rijswijk verweven met nieuwe muziek en live zang. Je betreedt straks een bijzondere akoestische wereld terwijl je over de bogen loopt en letterlijk en figuurlijk de sporen volgt van de geschiedenis naar het heden en de toekomst.

Loop over de bogen

Sinds de laatste treinen over de Hofbogen reden is het tracé van Hofplein tot aan de snelweg nog niet eerder geopend voor publiek. Over de Bogen is tussen 17 en 26 mei op twee manieren te bezoeken.

In het eerste en laatste weekend zijn speciale live uitvoeringen van de compositie te beleven in de vorm van een wandelconcert met gebruik van een koptelefoon, waarin de compositie steeds zal veranderen in samenspel met de omgeving.

Daarnaast kan je als bezoeker dagelijks over de Hofbogen lopen en de muziek beluisteren via installaties langs de route. Deze speciale geluidschermen die je hier tegenkomt laten de muziek alleen aan de voorbijganger horen.

De kaartverkoop voor beide wandelingen start op 4 april via de website van O., de live uitvoering is ook te bezoeken met een dagticket voor O.

Over de Bogen landscape
Koop hier je ticket
Wil je toegang tot deze unieke muzikale wandeling?
Over de Bogen landscape

Meer over het Hofbogenpark

Op het spoorviaduct Hofbogen komt een bijzonder stadspark. Waar vroeger de Hofpleinlijn reed tussen Rotterdam en Den Haag, kun je straks wandelen tussen de toppen van de bomen. Het park wordt met een lengte van 2 kilometer het langste dakpark van Nederland. In 2025 start de aanleg van het park en eind 2027 zal het zwarte dak veranderd zijn in een groene loper.

O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Rotterdamse Dakendagen

O. Festival

Twee Rotterdamse festivals werken samen om dit iconische dak open te stellen. O. is een internationaal festival voor opera, muziek en theater met een programma vol verrassingen: van internationale top tot oer-Rotterdamse en avontuurlijke locatieprojecten. Van 16 t/m 26 mei beleef je meer dan 60 voorstellingen en concerten op 30 uiteenlopende locaties in Rotterdam (16 t/m 26 mei). Vanuit de universele kracht van de zangstem vertelt O. actuele en urgente verhalen uit de stad en de wereld, brengt verschillende disciplines bij elkaar en gaat op avontuur met artiesten, makers en publiek.

De Rotterdamse Dakendagen

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen zijn deuren geopend die normaal gesloten blijven en is het ‘daklandschap’ van Rotterdam toegankelijk (24 t/m 26 mei). Op tientallen daken in de stad vind je naast geweldige uitzichten een uitgebreid festivalprogramma met kennis over de stad en haar gebouwen, muziek, theater, sport, eten, drinken, feest en meer. Het festival, bekend van o.a. de Rotterdam Rooftop Walk, laat zien hoe we op creatieve manieren de ruim 18 km2 aan ruimte op Rotterdamse daken kunnen benutten voor een duurzame, levendige en gezonde stad.