Logo
Rotterdam Architectuur Maand 2024

Museum Boijmans Van Beuningen gaat (heel even) open!

Ov D Boijmans van Beuningen 2 Ossip van Duivenbode min

Na jaren wachten mogen we weer even genieten van Museum Boijmans Van Beuningen. Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand gaat het gebouw namelijk vijf weken open voor bezoekers.

Van 1 tot en met 30 juni is de Rotterdam Architectuur Maand, die plaatsvindt in het Museumpark. Bezoekers van jong tot oud kunnen een route volgen dwars door het groen, langs bijzondere installaties over het verleden, heden en de toekomst van het park. De grote highlight is natuurlijk 'Snakken naar Boijmans', waarin je door middel van een speciale kunstroute door het monumentale gebouw wordt gevoerd.

Route door het park

Kom naar de buitententoonstelling in Museumpark, waarbij een gratis route je naar bijzondere plekken leidt. Zo wordt in de tuin van museumwoning Huis Sonneveld, een toonaangevend voorbeeld uit 1933 van Nederlandse functionalistische architectuur, een metershoge toren gebouwd die bezoekers letterlijk door de tijd heen laat lopen.

De route loopt verder naar Museum Boijmans Van Beuningen, dat sinds 2019 gesloten is voor een grootschalige renovatie en vernieuwing, maar speciaal voor de Rotterdam Architectuur Maand vijf weken opengaat. In het Henket-paviljoen achter het museum zullen lezingen, workshops, films en debatten plaatsvinden geprogrammeerd door AIR – Architectuur Instituut Rotterdam in samenwerking met vele partners uit de stad.

De route wordt vervolgd met een tijdelijke brug van de museumtuin naar een interventie in de Rozentuin en andere bijzondere plekken in het Museumpark.

Rotterdam Skyline 166 Robin Utrecht scaled

Snakken naar Boijmans

De grote highlight van de route door Museumpark is natuurlijk het Boijmans Van Beuningen bezoek. Een unieke kans om het museum op een andere manier te ontdekken - een manier zoals je die nooit eerder hebt gezien én nooit meer zal gaan zien.

De kaartverkoop voor Snakken naar Boijmans start op 1 mei 2024. Een speciale kunstroute vangt de bezoeker tussen echo’s van het verleden en dromen van de toekomst en diverse ingrepen van kunstenaars brengen het lege gebouw tot leven. Er komt een aanvullend programma, onder andere voor kinderen.

Wil je meer weten over het bezoek aan Boijmans? Houd dan de website en kanalen van Museum Boijmans Van Beuningen in de gaten.

BOIJ Snakken addurence ad PROOF
Boijmans van Beuningen lege zalen
Museum Boijmans Van Beuningen
Koop een ticket voor deze unieke inkijk in het museum!

De Rotterdam Architectuur Maand

De Rotterdam Architectuur Maand is het grootste architectuurfestival van Nederland over de toekomst van de stad. De maand is elk jaar in juni en kiest elke editie een nieuwe toepasselijke locatie voor het festivalhart. Weet je bijvoorbeeld nog het Roze Podium?

Er is voor iedereen wat te doen, ongeacht kennis of ervaring met architectuur. Met ruim 100 partners uit het onderwijs, de cultuursector en de ontwerpsector organiseert en faciliteert de Rotterdam Architectuur Maand ruim 125 activiteiten verspreid over meer dan 40 locaties. Bezoekers ontdekken hoe architectuur en stadmaken het dagelijks leven beïnvloeden en verbeteren. Bezoek opvallende interventies, rondleidingen, workshops, lezingen, tentoonstellingen, films en festiviteiten. De maand is een initiatief van AIR – Architectuur Instituut Rotterdam en Rotterdam Partners.