Logo
Duurzaam parkeren

WTC Rotterdam vergroent de binnenstad

Parkeergarage WTC Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
31 juli 2023
Frontrunner

De parkeergarage WTC-Beursplein krijgt een groene make-over! Al jaren is het welbekende WTC Rotterdam bezig om het gebouw en haar omgeving te verduurzamen, en met dit project komen ze weer een stapje verder.

Een van de manieren in de stad om hittestress en wateroverlast tegen te gaan, is meer groen! Het is een essentieel onderdeel van een duurzame omgeving. WTC Rotterdam bouw al jaren volgens een duurzaam traject, en de parkeergarage staat als volgende op de planning.

Een groene parkeergarage

Vanaf eind augustus 2023 wordt de parkeergarage van WTC Rotterdam aan het Beursplein onder handen genomen, waarbij onder andere een groene gevel aan de Leeuwenstraat-zijde wordt gecreëerd. Met zo'n groene gevel komen er maar liefst 400 m2 extra planten en bloemen in onze stad!

Niet alleen zorgt groen voor een beter milieu in de stad, het zorgt ook voor een rijke biodiversiteit, minder luchtvervuiling, waterberging en verkoeling. Groen toevoegen aan WTC Rotterdam is daarom een logische keuze om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving.

‘Met zo'n groene gevel komen er maar liefst 400 m2 extra planten en bloemen in onze stad!’
#RotterdamCentrum

Duurzaam WTC Rotterdam

Naast het groen, komen er ook extra parkeerplekken met laadpalen voor elektrische auto's en wordt het dak op termijn voorzien van zonnepanelen. Met de verduurzaming van het gebouw van de afgelopen jaren, is WTC Rotterdam van energielabel G (2016) gestegen naar energielabel A++! Bijzonder knap voor zo'n monumentaal stukje Rotterdam.

Eveline Steenbergen, Managing director van WTC Rotterdam & WTC The Hague licht toe: "We nemen al geruime tijd concrete initiatieven om het gebouw te verduurzamen. In WTC Rotterdam wordt hard gewerkt aan het afronden van de revitalisatie van het gebouw waarbij veel duurzame aanpassingen zijn gedaan. Denk daarbij aan de installatie van meer dan 400 zonnepanelen, het vervangen van alle verlichting door LED lampen, het aanbrengen van een zeer geavanceerd klimaatsysteem, twee WKO installaties en een uitdagende gevelrenovatie waarbij 30 ton CO2 uitstoot per jaar wordt bespaard. Het revitaliseren en vergroenen van de parkeergarage WTC-Beursplein is een prachtige toevoeging aan dit lijstje."

Een vet dak

Naast de groene groene parkeergarage heeft WTC Rotterdam sinds kort ook het dak van de Diamond rooms vergroend door het toevoegen van vetplanten! Waarom? Vetplanten kunnen regenwater opnemen, het gebouw een isolatielaag geven én CO2 omzetten in zuurstof.

Mooie toevoegingen voor een groenere stad. Benieuwd wanneer je de groene wand van de parkeergarage kan aanschouwen? Dat zal naar verwachting zijn medio 2024! Meer informatie over dit toffe project lees je hier.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
31 juli 2023
Frontrunner