Logo
Meer dan werken

7x De leukste plekken in en rondom WTC Rotterdam

Vondelgym Rotterdam 2 Gerrit Vermeulen
De Koffiesalon WTC Rotterdam 2 Gerrit Vermeulen
Brasserie Jules Rotterdam Gerrit Vermeulen
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
23 mei 2023
Frontrunner

Het is niet alleen een rijksmonument, maar dankzij de revitalisatie wordt deze plek het bruisende hart van het centrum. We hebben het natuurlijk over WTC Rotterdam. Het gebouw bovenaan de Koopgoot, langs de Coolsingel, die je herkent aan de indrukwekkende ingang, zoals het grote plein en de brede trappen

Een plek waar het (inter)nationale bedrijfsleven samenkomt en waar je verschillende winkels, eetgelegenheden en andere leuke plekken vindt. Het zal je misschien verrassen, maar WTC Rotterdam is een plek met écht leuke hotspots.

Brasserie Jules

Laten we beginnen bij deze populaire brasserie. Het is het broertje van de bekende Brasserie Pierre aan de Pannekoekstraat en de opvolger van Staal. Een prachtige plek met een Frans tintje. Op het enorme terras of binnen in de prachtige zaak geniet je van ontbijt, lunch of een diner. De beste plek om na werk nog even van de zon, een wijntje en wat gezelligheid te genieten.

Brasserie Jules WTC Rotterdam
Brasserie Jules Rotterdam Gerrit Vermeulen

Vondelgym

Je wist het misschien nog niet, maar deze bijzondere gym zit gewoon aan de Meentzijde van het gebouw. Een sportschool met een uniek concept: alles bevindt zich namelijk in één ruimte.

Naast het vrij trainen kan je groepslessen bijwonen, allemaal in dezelfde ruimte. Een bom van energie bij elkaar dus! Kies voor een lesje CrossFit, hot yoga of powerlifting. Er zijn maar liefst honderd groepslessen per week, dus dat zit wel goed.

Vondelgym Rotterdam Gerrit Vermeulen
Vondelgym Rotterdam 2 Gerrit Vermeulen

De Koffiesalon

Voor een koffiedate met je collega ga je naar De Koffiesalon. Koffie van goede kwaliteit, zonder verrassingen. De getrainde barista's schenken koffie zoals die moet zijn, maar ook sapjes, broodjes en zoetigheden staan op het menu.

De Koffiesalon WTC Rotterdam 2 Gerrit Vermeulen
De Koffiesalon WTC Rotterdam Gerrit Vermeulen

Art Gallery

Een verrassende toevoeging aan dit artikel is de Art Gallery. Een plek voor hedendaagse kunst en modern design, gratis toegankelijk en gewoon in WTC Rotterdam. Hoe leuk is dat?

Elke twee maanden vind je er een nieuwe expositie, van zowel binnen- als buitenlandse kunst. Ben je verliefd geworden op een van de stukken? Dan kan je die natuurlijk kopen. Bekijk de website van het WTC om te zien welke expositie er nu plaatsvindt!

Het Postillion Hotel

Een viersterrenhotel midden in de stad? Check. Bij Het Postillion Hotel ben je zeker van een fijn verblijf, want dit hotel is mooi, comfortabel én de perfecte uitvalsbasis voor een weekend in Rotterdam. Ben je hier voor werk? Dan is het twee keer rollen naar de congressen, die regelmatig plaatsvinden in WTC Rotterdam.

Postillion Rotterdam 27
Beursplein Gerrit Vermeulen

Served

Aan de Coolsingel, boven de Koopgoot en vlakbij de Lijnbaan heeft Served natuurlijk de perfecte locatie te pakken in het WTC Rotterdam. De plek voor heerlijke koffie, sapjes en sandwiches. Heel de dag door, zeven dagen per week. Dat betekent lekkere ontbijtjes met vrienden, een lunchafspraak met een collega of een koffie voor onderweg.

Served Coolsingel interieur Rotterdam
Served Maas Meisjes

Shoppen

Nog tijd over? Loop dan eens een rondje om WTC Rotterdam, want hier vind je verschillende leuke winkels. Denk aan de Zara Home, voor prachtige interieur items, of Suit Supply, voor pakken op maat.

Daarnaast vind je aan de Meentzijde Rob Peetoom, een van de bekendere kapsalons van Rotterdam (en Nederland). Of loop richting de kant van de Coolsingel, waar je prachtige zonnebrillen scoort bij LOEK.

Kortom, WTC Rotterdam is van alle markten thuis. Ben jij al bij deze hotspot(s) geweest?

WTC Rotterdam
Ontdek meer over deze bruisende plek midden in het centrum!
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
23 mei 2023
Frontrunner