Logo
Bakkie pleur

5x Een bakje koffie in Rotterdam Centrum

Williams Canteen koffie
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
25 augustus 2022
Frontrunner

Voor een lekker bakje koffie zit je goed in Rotterdam Centrum. Tijdens het shoppen, na je bezoek aan een museum of voordat je een tour door de stad begint; een kopje koffie kan je net dat beetje energie geven dat je nodig hebt.

Maar waar drink je goede bakkies? Hieronder vertellen we waar ze overheerlijke cappuccino’s, lattes, espresso's en ijskoffies serveren.

De Koffiebar

Traditionele Italiaans koffie drink je in Rotterdam Centrum bij De Koffiebar op de Karel Doormanstraat. De ideale uitvalsbasis als je even op wilt laden met een goed bakkie pleur. Van binnen is De Koffiebar ingericht met bakstenen muren en toffe Chesterfield banken, voor een gemoedelijke sfeer, en buiten zit je heerlijk op het terras in het zonnetje.

Neem je plaats op het terras? Loop dan even voor je bestelt naar binnen, om te kijken wat voor lekkernijen ze deze keer in de vitrine hebben liggen.

De Koffiebar 1
De Koffiebar 4

Vascobelo

Nadat je de hele Lijnbaan af bent gelopen en al je favoriete winkels binnen bent geweest, is Vascobelo de aangewezen plek om even een break in te lassen. Aan het einde van de Lijnbaan, voorbij alle winkels en vlakbij andere parels zoals DoDo en TIWYA, ligt deze Belgische koffiebar.

Belgisch? Jazeker, want deze koffiebar is geboren in Antwerpen en wegens het succes in België uitgebreid naar Nederland. Een plek waar jouw koffie ervaring voorop staat. Dit overheerlijke bakje koffie drink je in hun gezellige café in Rotterdam Centrum, met heerlijke stoelen, een huiskamer sfeertje en een lekkere lunchkaart.

Williams Canteen

Na je bezoek aan het Museumpark, wil je natuurlijk even doorwandelen naar de bruisende Witte de Withstraat. Overdag misschien wat minder bruisend dan ‘s avonds, maar wel gevuld met leuke ontbijt-, lunch- en koffie plekken. Een van de parels op de Witte de Withstraat (of eigenlijk op de William Boothlaan, een zijstraat van de Witte de With) is Williams Canteen.

Bij Williams Canteen kan je heel de dag terecht. Waar je ‘s avonds nog lekker aan de cocktails zit, drink je hier de volgende ochtend een sterk bakje koffie. Een leuke huiskamersfeer en heerlijke koffiebonen staan voor je klaar.

Williams Canteen koffie
Williams Canteen buiten

Social

Koffie drinken en bijkletsen gaan hand in hand. Een koffiebar genaamd Social is daarom de ideale spot in Rotterdam Centrum om je vrienden, familie, collega of partner mee naartoe te nemen voor een uurtje gezellig geklets en een lekker bakje.

Social is te vinden in een van de leukere gebieden van Rotterdam: het MaHo kwartier. Tussen de boetiekjes en restaurants is dit een leuke plek om even te zitten of een koffie af te halen. Heb je trek? De ontbijt- en lunchkaart is ook zeker de moeite waard!

‘Koffie drinken en bijkletsen gaan hand in hand’
#RotterdamCentrum

Served

In het hart van Rotterdam Centrum, op steenworp afstand van de Koopgoot, vind je Served. Served zit op een mooi plekje op de Coolsingel, is zeven dagen per week geopend, serveert heerlijke broodjes én is de plek voor een lekker bakje koffie.

Je kan binnen plaatsnemen, op het terras of simpelweg je koffie meenemen. Daarnaast serveren ze ook lekkere chai lattes en smoothies. Zoek je een plek in de stad om met je laptop neer te ploffen en te werken? Dan is Served ook zeker eentje voor op de lijst!

Served Coolsingel interieur Rotterdam
Served Coolsingel matcha latte Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
25 augustus 2022
Frontrunner