Logo
Bakkie pleur

5x Een bakje koffie in Rotterdam Centrum

Served Rotterdam WTC
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
29 april 2024
Frontrunner

Voor een lekker bakje koffie zit je goed in Rotterdam Centrum. Tijdens het shoppen, na je bezoek aan een museum of voordat je een tour door de stad begint; een kopje koffie kan je net dat beetje energie geven dat je nodig hebt.

Maar waar drink je goede bakkies? Hieronder vertellen we waar ze overheerlijke cappuccino’s, lattes, espresso's en ijskoffies serveren.

De Koffiebar

Traditionele Italiaans koffie drink je in Rotterdam Centrum bij De Koffiebar op de Karel Doormanstraat. De ideale uitvalsbasis als je even op wilt laden met een goed bakkie pleur. Van binnen is De Koffiebar ingericht met bakstenen muren en toffe Chesterfield banken, voor een gemoedelijke sfeer, en buiten zit je heerlijk op het terras in het zonnetje.

Neem je plaats op het terras? Loop dan even voor je bestelt naar binnen, om te kijken wat voor lekkernijen ze deze keer in de vitrine hebben liggen.

De Koffiebar 1
De Koffiebar 4

Vascobelo

Nadat je de hele Lijnbaan af bent gelopen en al je favoriete winkels binnen bent geweest, is Vascobelo de aangewezen plek om even een break in te lassen. Aan het einde van de Lijnbaan, voorbij alle winkels en vlakbij andere parels zoals JAQ en TIWYA, ligt deze Belgische koffiebar.

Belgisch? Jazeker, want deze koffiebar is geboren in Antwerpen en wegens het succes in België uitgebreid naar Nederland. Een plek waar jouw koffie ervaring voorop staat. Dit overheerlijke bakje koffie drink je in hun gezellige café in Rotterdam Centrum, met heerlijke stoelen, een huiskamer sfeertje en een lekkere lunchkaart.

Vascobelo koffie

Bertmans

Als je de Karel Doormanstraat doorloopt, richting het Schouwburgplein, kom je aan bij het terras van Bertmans. Een groot restaurant, waar je naast gezonde gerechten ook heerlijke koffie bestelt.

Geniet van een lekkere cappuccino, terwijl het winkelende publiek voorbij wandelt. Liever iets anders? Een matcha latte is ook heerlijk. Bij de koffie kies je natuurlijk voor een grote chocolate chip cookie of smeuïge brownie.

Bertmans thee en matcha
Geen zin in koffie? Kies een lekkere matcha!
Bertmans

Social

Koffie drinken en bijkletsen gaan hand in hand. Een koffiebar genaamd Social is daarom de ideale spot in Rotterdam Centrum om je vrienden, familie, collega of partner mee naartoe te nemen voor een uurtje gezellig geklets en een lekker bakje.

Social is te vinden in een van de leukere gebieden van Rotterdam: het MaHo kwartier. Tussen de boetiekjes en restaurants is dit een leuke plek om even te zitten of een koffie af te halen. Heb je trek? De ontbijt- en lunchkaart is ook zeker de moeite waard!

‘Koffie drinken en bijkletsen gaan hand in hand’
#RotterdamCentrum

Served

In het hart van Rotterdam Centrum, op steenworp afstand van de Koopgoot, vind je Served. Served zit op een mooi plekje op de Coolsingel, is zeven dagen per week geopend, serveert heerlijke broodjes én is de plek voor een lekker bakje koffie.

Je kan binnen plaatsnemen, op het terras of simpelweg je koffie meenemen. Daarnaast serveren ze ook lekkere chai lattes en smoothies. Zoek je een plek in de stad om met je laptop neer te ploffen en te werken? Dan is Served ook zeker eentje voor op de lijst!

Served Coolsingel interieur Rotterdam
Served Rotterdam WTC
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
29 april 2024
Frontrunner