Logo
Fietsers Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
23 mei 2022
Frontrunner

Op zoek naar een fietsenstalling in Rotterdam Centrum? De stad ingaan op de fiets is een goed idee. Op die manier omzeil je het drukke verkeer, ben je lekker in beweging en pak je op goede dagen wat extra zonnestralen mee.

Om het je nog wat gemakkelijker te maken, heeft Rotterdam Centrum meerdere fietsenstallingen om je fiets veilig en onder toezicht neer te zetten. En ook fijn: ze zijn allemaal gratis. Lees mee op welke plekken je fiets geparkeerd kan worden voor een onbezorgd dagje shoppen!

Fietsenstallingen in Rotterdam Centrum

Lijnbaan

Deze straat heeft natuurlijk geen introductie nodig. We kennen 'm allemaal als de ultieme winkelstraat, met talloze bekende winkels. Op Lijnbaan 30 zijn maar liefst 450 plekken beschikbaar. Ideaal dus voor een dagje shoppen, eten en ontdekken in Rotterdam Centrum.

Meent

Op de Meent zijn er twee plekken om je fiets veilig te stallen. Een daarvan is op de Meent 151, vlakbij de Coolsingel. Hier staat je fiets buiten en wordt er toezicht gehouden. Ook is er een oplaadpunt voor fietsen, brommers en scooters, en zijn er een aantal plekken om je brommer of scooter te parkeren. Wist je ook dat er hier een reparatiezuil en fietspomp aanwezig is? Handig als je fiets wel een oppepper kan gebruiken.

Verder op de Meent is er ook de mogelijkheid om je fiets te parkeren in een parkeergarage. Deze garage bevindt zich op Binnenrotte 15. Let wel op: bij deze garage is er enkel plek voor fietsen, niet voor brommers. Ook hier kan je je elektrische fiets opladen en is er een fietspomp aanwezig.

Coolsingel

Vanaf de drukke Coolsingel fiets je gemakkelijk de fietsenstalling in. Deze is gelegen bij de ingang van metrostation Beurs, handig dus als je je reis wilt voortzetten met het openbaar vervoer. Ook hier vind je een gratis oplaadpunt, een reparatiezuil en een fietspomp.

Hoogstraat

Vlakbij de Koopgoot loop je zo de Hoogstraat op. Via het adres Zijl 10A vind je hier in de zijstraat 192 plekken om je fiets te parkeren. Met uiteraard een gratis oplaadpunt voor elektrische fietsen en een fietspomp.

Blaak

Tot slot de grootste fietsenstalling in het centrum: Blaak. Met maar liefst 950 plekken kan je hier je fiets kwijt voor een dagje winkelen in Rotterdam Centrum, of als je je reis voortzet met het openbaar vervoer. Vanaf hier gaat namelijk de trein, metro en tram.

Gratis oplaadpunt voor elektrische fietsen, fietspomp en fietsreparatiezuil zijn aanwezig. Ben je met de bromfiets, scooter of bakfiets? Dan is dit misschien niet de beste plek, aangezien het echt voor fietsen is bedoeld.

Houd er rekening mee dat deze stalling wat verdiept ligt, waardoor het voor gehandicapten niet geschikt is.

Fietsparkeren Rotterdam Centrum

De toekomst

Met zoveel groei en verandering in de stad, moet er ook meer rekening gehouden worden met de fietsers. Daarom liggen er meerdere plannen om fietsenstallingen te bouwen in het centrum, zodat iedereen veilig z'n fiets kan parkeren.

Het is nog even wachten, maar in de komende jaren openen er nieuwe fietsenstallingen aan de Hoogstraat, op de Coolsingel en aan Schouwburgplein.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
23 mei 2022
Frontrunner