Logo
Didi s Stroopwafels stroopwafels toppings
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 november 2022
Frontrunner

Behoefte aan een kleine (of grote) pick-me-up snack tijdens je bezoek aan Rotterdam Centrum? Geen probleem! Zowel de zoetekauw, grote eter als de health freak kan hier prima uit de voeten. Hieronder delen we leuke plekjes om een lekkere snack in Rotterdam Centrum te halen.

Dunkin’ Donuts

Voor donuts in alle soorten en kleuren moet je in de Koopgoot zijn. Bij Dunkin Donuts verkopen ze namelijk smaken als White Chocolate Marshmallow, Swirl Donut gevuld met Nutella, American Cheesecake donuts, White Chocolate Oreo donuts en nog veel, veel meer.

Heerlijk dus als je graag iets zoets wilt tussen het shoppen door. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een box mee naar huis te nemen en te delen met je vrienden of familie.

Dunkin Donuts 2 ️ Byron solomon
Dunkin Donuts Koopgoot Rotterdam

Belicio Cheatday

Nu we het toch over zoet hebben: Belicio Cheatday mag hier niet ontbreken. Nog zo’n plek in de Koopgoot waar je tanden gaan klapperen van de zoetigheid.

Bij Belicio is het motto ‘over de top’. Dit betekent dat je hier de meest unieke en extravagante snacks kunt bestellen. Denk aan freakshakes, bubble waffles, cookie dough, crêpes, cookie sandwiches en meer.

Belicio Delicious Cheat day

POMMS’ friet

Gelegen op de Coolsingel, pal naast de Bijenkorf, vind je POMMS’. Hier haal je heerlijke biologische en verse friet. Dit betekent dus geen diepgevroren patat en kroketten vol toevoegingen en smaakversterkers.

Bij POMMS’ werken ze nauw samen met (biologische) boeren om zeker te zijn van de beste ingrediënten. En dat proef je. Deze heerlijk patatjes en kroketten smaken zoals ze horen te smaken. Maar deze snack kan je het beste zelf ervaren.

Coolsingel kleur 2

Didi’s Stroopwafels

Een echte Hollandse snack is natuurlijk de stroopwafel. Maar wij willen ‘m graag met een twist en daarom gaan we naar Didi’s op de Oude Binnenweg.

Hier maak je je stroopwafel snack helemaal zoals jij ‘m lekker vindt, bijvoorbeeld bedekt met chocola en Oreos, salted caramel of een discodip. Ook lekker zijn de mini stroopwafels, nougat bars en verse chocolade truffels.

Stroopwafels 10 pcs 2 600x800

Markthal

Er is natuurlijk geen betere plek om te snacken dan in de Markthal. Deze grote overdekte plek staat bomvol met de leukste streetfood plekjes. Ideaal dus als je lekker rond wilt slenteren in Rotterdam met een snack in je handen.

Probeer bijvoorbeeld een kokosmakroon bij Madame Cocos of een kroket bij het Kroket Loket. Voor ieder wat wils.

Markthal marktkramen 2014 ️ Ossip van Duivenbode

SUE

Voor iedereen die graag een wat gezondere snack tot zich neemt, hebben we de Rotterdamse parel SUE, met haar bekende SUE bites.

Deze bites zijn geraffineerd suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en vegan. Maar laat dit je niet misleiden, want ze zijn stuk voor stuk heerlijk. Zo heb je hier allerlei bekende smaken, maar dan in een gezond ‘SUE’ jasje, zoals Snickers, Bounty's, cheesecake, banoffee, tiramisu en meer.

‘Deze bites zijn geraffineerd suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en vegan. Maar laat dit je niet misleiden, want ze zijn stuk voor stuk heerlijk.’
#ZoetZonderSuiker

Mama Hong

Als Rotterdammer ben je er waarschijnlijk al tig keer voorbij gelopen. Deze Vietnamese foodtruck van de familie Nguyen staat al meer dan dertig jaar in onze stad en is dé plek voor een lekkere loempia snack of een Banh mi.

Grote kans dus dat je de Mama Hong foodtrucks al wel eens tegen bent gekomen als je in Rotterdam Centrum bent geweest. Deze staan namelijk op de drukste plekken in de stad: boven de Koopgoot naast de HEMA en op de Lijnbaan. Een lekkere loempia scoren of een Banh mi is dan ook de ideale comfortfood die je wilt tijdens een dagje shoppen.

Mama Hong kraam Rotterdam

Hans Worst

Als je geluk hebt tref je foodtruck Hans Worst aan op de hoek van de Coolsingel en Beursplein. Al sinds 2002 staat de foodtruck hier met zijn 100% biologische worsten. De worsten worden gemaakt volgens eigen receptuur. De specialiteiten zijn de RotDog (een hotdog in Rotterdamse style), Chilli Cheese Dog en de Dog Father. Kies een heerlijke topping en je hebt een lekkere vette snack waar je je vingers bij af likt!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 november 2022
Frontrunner