Logo
Lunch tips

5x Heerlijke broodjes in Rotterdam Centrum

Broodje Q Rotterdam 1
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 november 2022
Frontrunner

Op zoek naar een lekker broodje in Rotterdam Centrum? Er is natuurlijk niks lekkerder in de middag dan een vers gebakken, rijk belegde sandwich. Op een warme baguette, een luchtig bolletje of een verse panini: deze heerlijk gebakken broodjes haal je natuurlijk in Rotterdam Centrum.

De beste plekken hiervoor, die delen wij graag. Want tijdens je bezoek aan Rotterdam wil je natuurlijk van genoeg energie voorzien zijn, zodat je de stad volledig kan ontdekken.

Broodje Q

Wat begon als een pop-up bezorging van broodjes in de corona tijd, is uitgegroeid tot een prachtige brasserie mét groot terras op het Schouwburgplein in Rotterdam Centrum. Op de hoek van de Kruiskade schijnt hier lekker de zon, terwijl je geniet van de uitgebreide menukaart.

Natuurlijk staan hun overheerlijke broodjes op het menu, maar dankzij de uitbreiding naar de stadsbrasserie is de menukaart meegegroeid en kun je hier ook genieten van lekkere salades, taartjes, bar bites en zelfs cocktails.

Broodje Q Rotterdam 2
Broodje Q Rotterdam 1

Trattoria Panini

Wil je niet te veel tijd verliezen tijdens het shoppen? Haal dan een échte Italiaanse ciabatta bij Trattoria Panini op Beurs. Dit kleine ambachtelijke familiebedrijf bereidt alle gerechten op authentieke wijze. En dat proef je.

Elke dag weer kneden ze in eigen keuken deegballen, die worden gevormd en gebakken tot pizza’s en ciabatta’s. Verse pesto wordt zelf gemaakt en de broodjes worden met zorg belegd.

Op zoek naar meer inspiratie voor een broodje voor onderweg? Lees dan ons artikel met de lekkerste broodjes in Rotterdam Centrum to go!

Trattoria Panini Rotterdam Centrum De Maas Meisjes

Guliano

Een van de meest populaire broodjeszaken van Rotterdam Centrum is toch wel Guliano. Soms staan de broodjesliefhebbers zelfs buiten in de rij, om hier een plekje te bemachtigen.

Dat is niet zomaar natuurlijk, want Guliano staat bekend om hun heerlijke Italiaanse broodjes zoals de Vitello Tonnato, Ed’s Pastrami en de Bistecca. Het geheime ingrediënt? Dat moet hun huisgemaakte truffelmayonaise zijn, die ze gelukkig ook per pot verkopen.

‘Soms staan de broodjesliefhebbers zelfs buiten in de rij, om hier een plekje te bemachtigen.’
#RotterdamCentrum

Sappi

Een sapje kan lekker zijn om de trek te stillen, maar voor een goede lunch is een broodje ideaal. Gelukkig biedt Sappi in Rotterdam Centrum beiden. Bij deze sapbar haal je overheerlijke sapjes af en bestel je broodjes zoals de Chicken Avocado of de Tuna Melt. Dit allemaal midden in het centrum, op het Binnenwegplein.

Sappi sandwich Weekends in Rotterdam

Social

In het altijd gezellige MaHo kwartier vind je Social, een koffie- en broodjeszaak waar je een leuk tafeltje binnen of op het terras uitzoekt en keuze hebt uit verschillende Italiaanse bolletjes. Met het minimalistische interieur, de goede bakjes koffie en de perfecte locatie, is dit een must als je op zoek bent naar een lekkere lunch.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 november 2022
Frontrunner