Logo
Tijdens de wandeling

Heerlijke broodjes om af te halen

Trattoria panini sinds 1984 Rotterdam Centrum de Maas Meisjes
Sol Food Traiteur Createur afhalen Rotterdam Centrum De Maas Meisjes
Tes de Maas Meisjes
Geschreven door Tess van De Maas Meisjes
5 januari 2022
Frontrunner Eten & Drinken

Broodje afhalen in Rotterdam Centrum? Bijvoorbeeld tijdens je pauze, wanneer je geen tijd hebt om plaats te nemen in een restaurant? Combineer dan een wandeling met een bezoekje aan je favoriete horecazaak in Rotterdam voor een koffie of broodje to go.

Om jullie een beetje op weg te helpen deel ik dit keer graag mijn favoriete plekken voor een broodje to go. Wanneer je net als ik al jaren in het centrum werkt, dan heb je op een gegeven moment je favorieten wel klaar staan.

Baker & Moore

De eerste tip die ik graag met jullie wil delen is Baker & Moore op de Westblaak. Ik heb deze spot ontdekt doordat we vanuit kantoor op deze leuke zaak kijken. Normaal gesproken kun je hier ook binnen eten, of ‘s zomers op het terras, nu is het eten en drinken alleen te bestellen of af te halen.

Bij Baker & Moore hebben ze heerlijke broodjes en salades voor je samengesteld, maar je hebt ook de mogelijkheid om het helemaal zelf samen te stellen. Hoe lekker is dat?!

Mijn lievelingsbroodje hier is My Chicken Thighs Don’t Lie. Dit broodje is belegd met kippendij, bacon, avocado, truffel mayonaise, rucola en pijnboompitten. Wat mij betreft een heerlijke combinatie!

Baker Moore afhalen Rotterdam Centrum De Maas Meisjes

Trattoria Panini

Op het Binnenwegplein is Trattoria Panini te vinden. Hier vind je dé lekkerste panini. Het is een klein zaakje waar ze altijd alleen maar afhalen aanbieden. Ideaal voor de lunch tijdens je wandeling door de stad.

Hier is voor iedereen wel iets lekkers te vinden. Zo hebben ze ook vegetarische en veganistische opties. Mijn all time favourite? De Panini Pollo met gemarineerde kip, mozzarella, pesto, tomatensaus en rucola. Bij het schrijven van dit stuk loopt het water me al in de mond. Geheimpje: bestel deze panini met extra truffel mayonaise!

Trattoria Panini Rotterdam Centrum De Maas Meisjes

Slagerij Ooteman

Je broodje halen bij de slager? Ja, je leest het goed! Bij slagerij Ooteman op de Oude Binnenweg hebben ze heerlijke broodjes to go. Voor de tijd van corona moest je hier altijd bijtijds zijn, anders stond je in een aardige rij. Erg populair dus!

Hier heb ik natuurlijk ook een favoriet. Het liefst bestel ik de Italiaanse bol grillworst met kaas. De grillworst is warm, waardoor de kaas een beetje gesmolten is. Weer een kleine tip om het nog lekkerder te maken: een beetje mayonaise op de Italiaanse bol.

‘Voor de tijd van corona moest je hier altijd bijtijds zijn, anders stond je in een aardige rij. Erg populair dus!’
Tess van De Maas Meisjes

Warung Mini

Als je trek hebt in een Surinaams broodje dan moet je bij Warung Mini op de Witte de With zijn! Ze hebben speciaal een locatie voor de afhaal. Perfect voor een Surinaams broodje to go.

Ook deze zaak is erg populair en zeker bekend onder het grootste deel van de Rotterdammers. Ik neem hier graag een broodje kipkerrie of kipketjap. Mocht je geen zin hebben in een broodje: ze hebben heerlijke roti en saoto soep.

Warungmini afhalen Rotterdam Centrum De Maas Meisjes

Solfood

Op de Pannekoekstraat vind je Solfood, een traiteur waar je heel veel lekkere dingen kunt halen zoals tapas, verse maaltijden, vlees, kaas en super lekkere broodjes om mee te nemen. Op de voordeur staat vermeld welke broodjes ze die dag beschikbaar hebben, dus wees er op tijd bij, want op is op.

Mijn favoriete broodjes hier zijn de ei-truffelsalade en kalfsvlees met tonijn saus.

Sol Food broodjes afhalen De Maas Meisjes

Nog meer lunch tips nodig? Lees dan ook het artikel met 5x heerlijke broodjes in Rotterdam Centrum.

Tes de Maas Meisjes
Geschreven door Tess van De Maas Meisjes
5 januari 2022
Frontrunner Eten & Drinken