Logo
Luchtfoto De Zalmhaventoren Gerhardvan Roon
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
1 september 2021
Frontrunner

Natuurlijk woon je in elke Rotterdamse wijk fijn en zijn er veel prachtige woningen in alle soorten en maten. In dit artikel lichten we een aantal bijzondere appartementencomplexen uit op toplocaties in Rotterdam. Het liefst met een uitzicht! Waar zie jij jezelf wel wonen?

The Terraced Tower

Heb je altijd al gedroomd van een appartement aan het water? Wat dacht je van The Terraced Tower in het centrum van Rotterdam. In deze 110 meterhoge woontoren, met een toplocatie aan de Boompjes, heb je een prachtig uitzicht over de Maas en het stadscentrum.

Alles is hier om de hoek, zo ben je binnen no time bij de Markthal en allerlei leuke restaurantjes en winkels. Pak recht voor je huis de watertaxi en vaar over de Maas. Verder kun je als bewoner van deze high end appartementen gebruik maken van de fitnessruimte en er is zelfs een restaurant in het pand zelf.

The Terraced Tower is een vrij nieuwe woontoren in Rotterdam; in de zomer van 2021 werd het aan de altijd veranderende skyline van Rotterdam toegevoegd. Het ontwerp van het gebouw is van de hand van John Bosch van OZ Architects.

‘In deze 110 meterhoge woontoren, met een toplocatie aan de Boompjes, heb je een prachtig uitzicht over de Maas en het stadscentrum.’
#RotterdamCentrum

De Zalmhaven

En dan eentje die we zeker niet over het hoofd kunnen zien: de Zalmhaven die overal bovenuit torent. In totaal zijn er drie nieuwe Zalmhaventorens. Samen vormen de torens een nieuwbouwplan in het centrum van Rotterdam dat bestaat uit meer dan 450 hoogwaardige appartementen en herenhuizen. De Zalmhaventoren I wordt met 215 meter zelfs de hoogste woontoren van de Benelux. Aangrenzend staan Zalmhaven II en Zalmhaven III, middelhoge torens van 70 meter.

Met een locatie naast de Erasmusbrug en aan de Maas, zit je hier midden in alle actie van de havenstad. Dichtbij Het Park en met winkels en restaurants op loopafstand. Daarnaast komt er op de Zalmhaven een daktuin, een restaurant met zicht op de skyline van Rotterdam en heeft het gebouw verschillende kantoorruimtes en een parkeergarage.

De Zalmhaven is ontworpen door Dam & Partners en KAAN architecten. Net zoals The Terraced Tower is de Zalmtoren een nieuwe toevoeging aan de Rotterdamse skyline. Zalmhaven II en Zalmhaven III zijn al opgeleverd en naar verwachting zal Zalmhaven I medio 2022 worden opgeleverd. Er zullen zowel koop- als huurwoningen beschikbaar zijn.

Rotterdam Zalmhaven toren Robin Utrecht

City House

Met een appartement in het City House aan de luxe Kruiskade woon je in het hart van Rotterdam met alles binnen handbereik. Dit monumentale pand werd in 1955 ontworpen door Van Tijen en Maaskant. Van binnen zijn de appartementen volledig gerenoveerd, zodat je als bewoner alles hebt wat je verwacht van een modern stadsappartement. Inclusief een prachtig uitzicht over de stad, natuurlijk!

De appartementen kunnen casco, gestoffeerd of volledig gemeubileerd verhuurd worden. Voor expats is het natuurlijk super handig om meteen in te kunnen trekken. Er woont dan ook een mix van young professionals uit binnen- en buitenland in het City House.

City House Kruiskade Rotterdam
Uitzicht City House Rotterdam

Calypso

Nog zo'n centraal appartementencomplex is de Calypso. Deze woontoren bevindt zich aan het Schouwburgplein tegenover De Doelen en de hoofdingang vind je aan de Mauritsweg. Vanaf Calypso ben je zo bij de leukste restaurants, winkels, kunstinstellingen en (film)theaters.

Als bewoner van een van de appartementen kun je gebruik maken van de gezamenlijke fitnessruimte. Daarnaast vind je in het gebouw een servicebalie, vergaderruimte en een parkeergarage.

Het kleurrijke gebouw is ontworpen door de Londense architect William Alsop en het is uitgevoerd door Van der Laan Bouma Architekten.

Leuke tip: tegenover de Calypso vind je de Calypso Falls. De bewoners van de Calypso vonden de betonnen muur tegenover hun gebouw namelijk wat kaal en saai. Nu kun je er een levensgrote foto van de beroemde IJslandse waterval Seljalandsfoss bekijken. Wandel door onze stad en bewonder nog meer Rotterdamse street art!

Calypso falls Rotterdam Monique Benthin Rick Messemaker

De Rotterdam

Een verticale stad, zo wordt De Rotterdam ook wel genoemd. Dit komt omdat het een plek is waarin wordt gewoond, gewerkt en waar mensen hun vrije tijd doorbrengen. Zo kun je hier overnachten in het bijzondere NHOW hotel of eten in een van de restaurants (HMB en Aqua Asia Club).

Rem Koolhaas, een van de designers van de skyline van Rotterdam, presenteerde het ontwerp voor De Rotterdam al in 1998-2001. Aannemers en projectontwikkelaars durfden het destijds niet aan. Uiteindelijk startte de bouw van De Rotterdam, met behulp van de Gemeente Rotterdam, pas in 2009 en werd het in 2013 opgeleverd.

Het gebouw van 149 meter hoog telt drie torens, waarbij de bovenkant verschoven is ten opzichte van de onderkant van het gebouw. De Rotterdam is nu niet meer weg te denken uit de skyline van onze stad.

Er zijn verschillende appartementen en penthouses te koop en te huur in 44/floors, het woongedeelte van De Rotterdam. Vanaf deze woningen heb je een prachtig uitzicht over de Maas.

De Rotterdam van onder Kop van Zuid Iris van den Broek

New Orleans

Last but not least hebben we nog New Orleans. Wonen op de Wilhelminapier is zeker geen straf. Een heerlijk uitzicht op de Nieuwe Maas en op wandelafstand naar de leukste hotspots op de Kop van Zuid.

Het ontwerp is van de Portugese architect Alvaro Siza in opdracht van Vesteda. Met 158 meter is New Orleans een van de hoogste gebouwen van Nederland.

Ook in deze woontoren kun je gebruik maken van een privé fitnessruimte én er is zelfs een zwembad, sauna, Turks stoombad en een zonneterras met ligbedden. Zo kun je thuis echt helemaal bijkomen. Wat een droom!

Natuurlijk zijn er nog meer prachtige woontorens op de Wilhelminapier, zoals o.a. Montevideo. Deze kun je, samen met New Orleans, hieronder bewonderen.

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
1 september 2021
Frontrunner