Logo
RCD home tour Dana 2
Rob Ittmann
Geschreven door Rob Ittmann
19 mei 2022
Frontrunner

Dana Yifrah, eigenaresse van restaurant The Gallery Kitchen, kocht iets meer dan zeven jaar geleden een flat in het Stroveercomplex. De 29-jarige is in die tijd alleen maar meer gehecht geraakt aan haar huis en is van plan haar privépaleis in het stadscentrum vast te houden.

Dana, wat heeft je hier gebracht?

“Toen ik afstudeerde van de hotelschool, wist ik al dat ik het restaurantbedrijf van mijn ouders zou overnemen. Ze runden al meer dan 25 jaar een Italiaanse zaak in Central Plaza, maar moesten dat pand opgeven en verhuizen naar een andere hoek van het winkelcentrum. Ik moest een businessplan maken voor mijn opleiding en mijn ouders wilden het gebruiken voor hun nieuwe plek. Zo is The Gallery Kitchen ontstaan, waar ik met mijn ouders begon te werken. Het was leuk, maar omdat ik nog thuis woonde, waren we 24/7 samen. Er kwam een moment dat ik echt een eigen plek wilde, en uiteindelijk kwam dit appartement op mijn pad.”

RCD home tour Dana 7
RCD home tour Dana 2

Wat maakte dat je ervoor ging?

“Het interieur was niet echt mijn smaak toen ik het voor het eerst zag, maar mijn vader spoorde me aan om daar doorheen te kijken. Uiteindelijk hebben we de keuken, badkamer en toilet eruit gehaald en de hele woning opnieuw ingericht. Nu is het mijn eigen kleine privépaleis. Hoe langer ik hier woon, hoe meer ik het waardeer. Het is echt een gezellige plek. De open keuken is ideaal voor feesten en diners en het balkon heeft tot half twee zon. Het enige nadeel is dat bezorgers altijd moeite hebben om het juiste adres te vinden. Het complex heeft een ingewikkelde lay-out, dus ik moet zelfs vrienden de eerste keer dat ze langskomen naar de voordeur wijzen. Maar de ligging is ideaal: centraal maar toch weg van de chaos en drukte. Bovendien is het dicht bij The Gallery Kitchen, dus ik kan in een paar minuten aan het werk zijn.”

RCD home tour Dana 1
RCD home tour Dana 5

Hoe lang zie je jezelf hier wonen?

“Naarmate de tijd verstrijkt, heb ik het gevoel dat ik een plek zou willen met meer ruimte dan de 50 vierkante meter die ik nu heb. Maar om hier weg te gaan, zou ik iets heel goeds moeten vinden. Gezien de huidige woningmarkt zie ik dat niet zo snel gebeuren. Ook bevat deze plek zoveel herinneringen; Ik zou het nooit zomaar kunnen verkopen. Zelfs als ik een woning krijg met iemand, hoop ik dat ik dit huis kan houden om te verhuren. Misschien krijg ik ooit kinderen die hier willen wonen.”

RCD home tour Dana 6
RCD home tour Dana 4

Wat zijn jouw favoriete plekjes in het Central District?

“Ik ben veel in The Gallery Kitchen, ook buiten mijn werk. Ik weet graag wat ik kan verwachten en hier is de beste koffie van Rotterdam. Na het sporten van 6.30 tot 7.30 uur in de ochtend is het fijn om ergens te kunnen ontbijten, en niet veel plekken zijn zo vroeg open – dus ook dan kom ik meestal uit bij The Gallery Kitchen. Maar ik ga ook graag naar andere plaatsen. Sajoer is een van mijn favoriete plekken voor heerlijke sappen, goede koffie en voedzame bowls. Ik probeer altijd iets te bestellen wat ik niet kan krijgen bij The Gallery Kitchen, anders kan ik daar net zo goed eten!”

Rob Ittmann
Geschreven door Rob Ittmann
19 mei 2022
Frontrunner