Logo
Vitrine Depot Lijnbaan Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
7 september 2021
Frontrunner

Heb je altijd al jouw talent aan de stad willen laten zien? Dan is dit misschien wel jouw kans. Het Depot Boijmans van Beuningen roept alle creatievelingen in Rotterdam op om gedachtes of gevoelens over het Depot in beeld of woord te brengen. Jouw reflectie op het Depot dus.

Have you always wanted to show your talent to the city? Then this might be your chance. The Depot Boijmans van Beuningen calls on all creative people in Rotterdam to portray or express thoughts or feelings about the Depot. In other words: your reflection on the Depot.

Everyone can participate: young, old, artists, photographers, illustrators, poets. Visualize or describe what the Depot or collection triggers in you.

Iedereen kan meedoen: jong, oud, kunstenaar, fotograaf, illustrator, dichter, tekenaar. Breng in beeld of woord wat het Depot of de collectie bij jou losmaakt.

Het Depot

Als je wel eens in de buurt van het Museumpark komt, kan deze nieuwste aanwinst van de stad je niet zijn ontschoten. Dit grote spiegelende gebouw, in de vorm van een ei, is namelijk het eerste kunstdepot ter wereld dat toegankelijk is voor publiek.

Na 172 jaar verzamelen van meer dan 151.000 objecten en het bouwen van dit fantasierijke stukje architectuur, is het zover: het Depot gaat open. Vanaf 6 november kan je hier alle kunstwerken bewonderen en leren over de werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie.

Depot Boijmans van Beuningen Ossip van Duivenbode

Jouw reflectie

Om de opening te vieren, is het Depot een fantastische actie gestart waarin je jouw reflectie op het Depot kan laten zien aan de wereld. Jouw gedachtes of gevoelens over het Depot breng je in beeld of woord, door middel van fotografie, een schilderij, illustratie, een gedicht, zin of speling van woorden.

Het werk moet staand zijn, vanwege het formaat van de posterplekken. Dit betekent een prachtige poster op A0 formaat die jij kan vullen met jouw reflectie op het Depot.

Jouw kunstwerk kan je gedurende de maand september inzenden via deze link. Voor meer informatie over jouw inzending neem je een kijkje op de website van het Depot.

Vitrine Depot Lijnbaan Rotterdam

De expositie

Wat gebeurt er met jouw reflectie? De jury - bestaande uit Rotterdamse kunstenaar Iwan Smit, spokenword artist Amara van der Elst en conservator Toegepaste Kunst en Vormgeving Sue-an van der Zijp - kiest maar liefst 200 kunstwerken die ten toon worden gesteld in het centrum van Rotterdam.

Dit gebeurt van 1 tot en met 14 november 2021. Etalageruiten van leegstaande winkelpanden en de bekende Lijnbaan vitrines zullen versierd worden met de kunstwerken en dus te zien zijn voor het winkelend publiek.

Daarnaast krijgen alle inzenders een poster van hun inzending opgestuurd. Tot slot kiest de jury drie winnaars uit die voor de opening van het Depot een sneak peek krijgen en dus als eerst het Depot kunnen ontdekken!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
7 september 2021
Frontrunner