Logo
200715 UDS Vitrines Lijnbaan MLF DSA9245
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
29 juli 2021
Frontrunner

Heb jij ze al eens gespot? Op de Lijnbaan staan drie iconische vitrines, elk met een eigen creatieve invulling. Deze vitrines zijn een mooie terugblik naar de jaren vijftig, toen de Lijnbaan opende als eerste autovrije winkelgebied ter wereld.

Destijds prijkte op het wandelgebied verschillende vitrines met allemaal moois om de klanten te verleiden de winkels binnen te lopen. Uiteindelijk verdwenen de vitrines uit het straatbeeld van de Lijnbaan. Op initiatief van de vastgoed eigenaren en winkeliers van de Lijnbaan zijn de vitrines weer terug te vinden op de Lijnbaan.

200715 UDS Vitrines Lijnbaan MLF DSA9198

De vitrines zijn weer terug!

Sinds vorig jaar zomer staan er weer drie van deze iconische vitrines op de Lijnbaan. Het ontwerp is geïnspireerd op de oorspronkelijke vitrines uit de jaren 50, maar de inhoud is wel anders. Destijds was het een soort extra etalage voor de deur van de winkeliers, terwijl ze nu wisselende exposities tonen aan het winkelend publiek.

Elk met een eigen creatieve invulling

Elke vitrine heeft een eigen creatieve invulling. De Lijnbaan is natuurlijk een echt wederopbouw icoon, dus in een van de vitrines wordt verteld over de straat van vroeger, bijvoorbeeld met oude beelden uit het stadsarchief.

De andere vitrines vertellen verhalen over de toekomst van de stad en er wordt aandacht gegeven aan de nieuwste trends en het cultuuraanbod in Rotterdam. Er is voor jong en oud wat te bewonderen.

‘De Lijnbaan is natuurlijk een echt wederopbouw icoon, dus in een van de vitrines wordt verteld over de straat van vroeger.’
#RotterdamCentrum

Sta tijdens een shopdagje in Rotterdam een keer stil en neem een kijkje in een van deze iconische vitrines!

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
29 juli 2021
Frontrunner