Logo
Reflecties in Rotterdam Centrum op Depot
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
2 november 2021
Frontrunner

Weet je nog die toffe oproep aan alle creatievelingen van de stad? Waarin het Depot de kunstenaars van Rotterdam vroeg om hun reflectie op het Depot te delen? Leuk nieuws: de jury heeft gekozen! Het werk van maar liefst 52 winnaars in nu te zien in de stad en drie winnaars krijgen een sneak preview van het gebouw.

R E F L E C T I E S

Throughout September, everyone could send in their reflection on the brand new Depot Boijmans Van Beuningen in word or image, to be chosen for the outdoor exhibition R E F L E C T I E S. And it was a success: hundreds of people took part!

Drawings, photos, poems and other works of art; the three-member jury, consisting of artist Iwan Smit, curator Sue-an van der Zijpp and spoken-word artist Amara van der Elst, has chosen. From all entries, no fewer than 52 works of art have been chosen and can be seen from 1 to 14 November in the outdoor exhibition at 200 poster locations in Rotterdam. You can also admire the entries in the shop windows of the building on the corner of Lijnbaan and Binnenwegplein and in the central hall of Rotterdam Central Station.

R E F L E C T I E S

De hele maand september kon iedereen zijn of haar reflectie op het gloednieuwe Depot Boijmans Van Beuningen in woord of beeld insturen om gekozen te worden voor de buitenexpositie R E F L E C T I E S. En dit was een succes: honderden mensen deden mee!

Tekeningen, foto's, gedichten en andere kunstwerken; de driekoppige jury, bestaande uit kunstenaar Iwan Smit, conservator Sue-an van der Zijpp en spoken-word artist Amara van der Elst, heeft gekozen. Van alle inzendingen zijn er maar liefst 52 kunstwerken gekozen die van 1 t/m 14 november te zien zijn in de buitenexpo op 200 posterplekken in Rotterdam. Daarnaast kan je de inzendingen bewonderen op de etalageruiten van het pand op de hoek van de Lijnbaan en het Binnenwegplein en in de centrale hal van Rotterdam CS.

Reflecties Depot Rotterdam Centrum
Heb jij de Reflecties al gespot?
Depot Tape vitrine

De opening

Depot Boijmans Van Beuningen wordt op 5 november door Koning Willem-Alexander geopend, vanaf 6 november is het open voor publiek. Dankzij het architectenbureau MVRDV is dit prachtige, spiegelende gebouw nu al een icoon in onze stad. Ga snel langs om dit metershoge kunstwerk van binnen te bewonderen en tussen de collectie van maar liefst 151.000 objecten te spitten.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
2 november 2021
Frontrunner