Logo
Rotterdam Architectuur Maand

Drijvend festivalhart komt naar de Maashaven

Drijvend festivalhart Rotterdam Architectuur Maand
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
24 maart 2023
Frontrunner

Kan je je nog dat grote roze podium herinneringen van vorig jaar? Die op het dak van Het Nieuwe Instituut was geplaatst? Dit jaar komt er weer een nieuw tof concept tijdens de Rotterdam Architectuur Maand!

Geen gekleurd podium dit keer, maar een drijvend festivalhart in de Maashaven. Logisch ook, want met al dat water in Rotterdam, kan je een hoop innovatieve dingen doen. Lees hieronder meer over wat er te wachten staat.

Drie drijvende bakken

Het festivalhart zal bestaan uit drie drijvende bakken: een park, een urban sports-plek en een evenementenlocatie. In het park geniet je van het groen en woon je allerlei lezingen, debatten en films bij, terwijl de urban sports-bak volledig in het teken staat van freerunning en calisthenics. De bakken zijn simpelweg met elkaar verbonden door een loopbrug, die ook nog een werkt als een langgerecht uitkijkpunt.

Een unieke manier om het water in de stad te omarmen. Een slim concept vanuit de koker van het Rotterdamse architectenbureau Studio Marco Vermeulen. De urban sports bak wordt daarnaast ingericht in samenwerking met ontwerper en freerunner Onur Eren.

Rotterdam, de natte stad

Elk jaar heeft de Rotterdam Architectuur Maand een thema. Het thema van dit jaar? Dat is Natte Stad! Logisch ook, want Rotterdam is een echte havenstad en daardoor omgeven door water. Opgaven op het gebied van water en klimaat en de stedelijke oplossingen die daarbij horen, zijn dan ook een belangrijk onderdeel van onze stad en de architectuur.

Over de Rotterdam Architectuur Maand

De Rotterdam Architectuur Maand is het grootste architectuurfestival van Nederland over de toekomst van de stad. Elk jaar in juni is er weer een nieuwe locatie voor het festivalhart. Een festival toegankelijk voor iedereen, of je nou dol bent op architectuur, of gewoon graag iets tofs bijwoont.

Met verschillende partners organiseert de Rotterdam Architectuur Maand ruim 125 activiteiten verspreid over 40 locaties. Bezoek opvallende interventies, rondleidingen, workshops, lezingen, tentoonstellingen, films en festiviteiten om de toekomst van de stad te verkennen. De maand is een initiatief van AIR - Architectuur Instituut Rotterdam, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners.

Wanneer?

De Rotterdam Architectuur Maand vindt plaats van 1 juni t/m 30 juni 2023.

Waar?

Het festivalhart bevindt zich in de Maashaven, maar de hele programmering bestaat uit zo’n 125 evenementen verspreid over ruim 40 locaties.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
24 maart 2023
Frontrunner