Logo
201906 Dag van de Architectuur 2019 Fleur Beerthuis 52
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
22 augustus 2023
Frontrunner

Een keer per jaar is het tijd voor Dag van de Architectuur in Rotterdam. Tijdens dit evenement nemen architecten, gidsen, bewoners en bouwers je mee op pad, van zonsopgang tot diep in de nacht.

Dag van de Architectuur in Rotterdam

Jaarlijks, gedurende de maand juni, vindt de Dag én Nacht van de Architectuur plaats. Dit bijzondere evenement opent de deuren naar de wereld van architectuur, gezien door de ogen van architecten, historici, inwoners en bouwers. Ontdek een gevarieerd en boeiend programma van openstellingen, optredens, films, presentaties en (kinder)workshops, naast verschillende ontdekkingsreizen. Het avontuur vangt meestal aan om 05:00 uur en strekt zich uit tot diep in de nacht.

Dit is een evenement dat voor ieder wat wils biedt, of je nu een geboren en getogen Rotterdammer bent of voor het eerst de stad verkent. De diverse activiteiten zijn perfect afgestemd op verschillende momenten van de dag, zoals het bekijken van de zonsopgang in de ochtend en een cocktailparty in de avond.

Leer meer over de rijke geschiedenis van onze stad, ontdek verborgen parels en neem deel aan borrels op onverwachte locaties in Rotterdam Centrum.

Terugblik Dag van de Architectuur in 2023

Op zaterdag 17 juni 2023 was het weer zover: de Dag én Nacht van de Architectuur betoverde bezoekers van 's ochtends vroeg tot in de late uren met een meeslepend programma.

De dag begon met een prachtige zonsopgang vanaf het dak van het Witte Huis. Op het dakterras, gelegen op een hoogte van 43 meter, strekte Rotterdam zich uit in al haar pracht, met een betoverend uitzicht over de bruisende binnenstad en de glinsterende rivier. Vervolgens namen bezoekers deel aan een ochtendwandeling door de ontwakende binnenstad, met een bezoek aan andere unieke daken, waaronder het iconische Timmerhuis.

In de middag was het mogelijk om naar de Rijnhaven te gaan, om de vijf Wikkelboats te bewonderen. In de avond vond een exclusieve cocktailparty plaats in de tuin van Huis Sonneveld. Van daaruit ging het avontuur verder met een exclusieve Sunset-tour op het dek van het ss Rotterdam.

Heb je de Dag van de Architectuur in 2023 gemist? Geen zorgen, want volgend jaar krijg je opnieuw de kans om deel te nemen aan een interessant programma en nog meer van onze prachtige architectuur te ontdekken.

2010 witte huis en red apple 294 mh Marc Heeman
Wikkelboats Rijnhaven Iris van den Broek

Dag van de Architectuur 2024

Hoe Dag van de Architectuur er in 2024 uitziet, is nog even een verrassing. Hoe dan ook zal er weer een rijk programma beschikbaar zijn. Houd onze website in de gaten voor alle updates rondom de Dag van de Architectuur 2024.

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
22 augustus 2023
Frontrunner