Logo
Pareltjes scoren!

Vintage winkels in Rotterdam

Interieur Rejoes Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
9 juli 2024
Frontrunner

Om er stijlvol uit te zien, hoef je echt geen bakken met geld uit te geven of alles nieuw te kopen. Gelukkig denken er meer mensen zo over en openen er steeds meer fantastische vintage winkels in Rotterdam. In dit artikel vind je top winkels waar je de mooiste tweedehands pareltjes kunt scoren!

Kilo Kilo

Frontrunner Sil schreef er over toen de winkel net in Rotterdam Centrum opende:

"Net als veel andere vintage en tweedehandswinkels is Kilo Kilo goed te betalen voor wat het aanbiedt. Daar komt echter ook nog bij, zoals de naam enigszins verklapt, dat je per kilo betaalt! ''We rekenen 30 ekkies (straattaal voor euro, red.) per kilo, hebben fijne tunes en een karaoke nijlpaard. You knowwwww!!'' Grapt Kilo Kilo op haar website."

Je vindt Kilo Kilo op het Schouwburgplein. Hier in het hartje centrum vind je merken zoals Nike, Adidas, Ralph Lauren en Levi's. Kilo Kilo is geen onbekende in Rotterdam, eerder bracht de Kilo Kilo Sale een succesvol bezoekje aan OASE en aan het Poolcafé bij Weelde.

Neem dus een hele grote tas mee, haast je naar het Schouwburgplein en misschien vind jij die hidden gem!

Kilo Kilo store Schouwburgplein 4
Kilo Kilo store Schouwburgplein 1

Rejoes

REJOES is een vintage winkel van maar liefst 600 vierkante meter met zorgvuldig geselecteerde tweedehands kleding. De winkel bevindt zich op de hoek van de Oude Binnenweg. Neem hier de roltrap naar boven en stap binnen in een waar vintage paradijs.

Er staan rekken vol met kleding, waar je ongetwijfeld unieke vintage parels zult vinden. Denk aan jurken in diverse stijlen, feesttopjes, casual sportkleding, rokken en nog veel meer, geprijsd tussen tien en dertig euro. Door de winkel heen liggen ook verschillende tassen, petjes en andere accessoires.

Ben je moe van al het shoppen? Plof dan neer op een van de banken. Helemaal achterin de winkel vind je een aantal paskamers met voldoende spiegels om je vondsten te bekijken voordat je het aanschaft.

Rejoes rekken met kleding
Rejoes boom Rotterdam

Square Eight

Even verderop in de straat vind je Square Eight Vintage Clothes aan de Oude Binnenweg. Ook deze winkel is super centraal gelegen.

Square Eight is een fijne winkel met een uitgebreid assortiment. Rekken vol met vintage jeans, sweaters en tops staan je hier op te wachten. Maar ze verkopen ook zonnebrillen en andere accessoires. Zeker een bezoekje waard tijdens je vintage shopping spree!

Square Eight Rotterdam

Dearhunter

Dearhunter bevindt zich aan de Eendrachtsweg, middenin het bruisende Witte de Withkwartier en nét buiten het centrum. Als ik op zoek ben naar een uniek vintage item, weet ik dat ik hier moet zijn. Of het nu gaat om een mooie jurk, leuk (sport)jasje of bijzondere accessoires, bij Dearhunter hebben ze het.

Verwacht geen kringloopprijzen, want bij Dearhunter liggen de prijzen iets hoger. Maar, het zijn dan ook echt items waar je lang plezier van zult hebben. Ik noem het een investering voor je garderobe! Dus ben je op zoek naar een opvallend nieuw item voor je garderobe? Dan ben je bij Dearhunter aan het juiste adres!

‘Dus ben je op zoek naar een opvallend nieuw item voor je garderobe? Dan ben je bij Dearhunter aan het juiste adres!’
#RotterdamCentrum

Sweet Rebels

Last, but not least komen we aan bij Sweet Rebels op de Witte de Withstraat. Het is een beetje verstopt in een hoekje naast de Supermercado.

Bij Sweet Rebels hebben ze veel mooie tweedehands kledingstukken, maar ook vintage designer items. Ze werken hier niet met trends, maar benaderen vintage vanuit het perspectief van een modestylist en willen het beste uit de modegeschiedenis halen en integreren in de hedendaagse mode. Zij vinden dat maat, gender of huidige stijl nooit een beperking mogen zijn in hoe je je kleedt.

In hun winkel vind je een brede selectie van regelmatig vernieuwde en prachtige vintage items, evenals een zorgvuldig samengestelde collectie designerkleding. Alle kledingstukken zijn geselecteerd op stijl, kwaliteit en comfort. Ze worden gewassen, gestreken en waar nodig gerepareerd, en elk item heeft zijn eigen persoonlijkheid en geschiedenis. Ze zijn uniek en nergens anders te vinden.

‘Bij Sweet Rebels werken ze niet met trends, maar benaderen vintage vanuit het perspectief van een modestylist en willen het beste uit de modegeschiedenis halen en integreren in de hedendaagse mode.’
#RotterdamCentrum

Ben jij al bekend met alle vintage winkels in het lijstje hierboven?

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
9 juli 2024
Frontrunner