Logo
Chinny en Gilles

Lekker lunchen op de Lijnbaan

Broodje Gilles Lijnbaan De Maas Meisjes
Tes de Maas Meisjes
Geschreven door Tess van De Maas Meisjes
28 februari 2022
Frontrunner Eten & Drinken

In dit artikel deel ik graag twee hotspots met jullie. Chinny en lunchroom Gilles zijn twee plekken (naast elkaar!) op de Lijnbaan, midden in het centrum van Rotterdam.

Je kan bij beide plekken terecht voor broodjes to go, maar je kan ook in de restaurants zelf eten. Dit deed ik onlangs en deel hieronder mijn ervaring!

Heerlijke Surinaamse broodjes

We beginnen bij Chinny. Hier ben je aan het juiste adres voor een Surinaamse lunch. Zo kun je hier terecht voor heerlijke Surinaamse broodjes. Maar ook voor een uitgebreide Surinaamse maaltijd moet je bij Chinny zijn.

Vriendelijk personeel, verse producten én een mooie zaak maken dat ik hier graag kom.

‘Vriendelijk personeel, verse producten én een mooie zaak maken dat ik hier graag kom.’
Tess van De Maas Meisjes over Chinny

Uitgebreid Surinaams dineren

Dit keer kwam ik op de late middag aan bij Chinny voor een vroeg diner. Ik begon met een typisch Surinaams drankje, Dawet, en een heerlijke bara.

Vervolgens bestelde ik een nasi, die geserveerd werd met zure komkommer, kousenband en boontjes. Je kan de nasi zelf nog wat op spicen met heerlijke toppings, bijvoorbeeld met pom, kip ketjap of kip kerrie. Zo stel jij je zelf je ideale maaltijd samen!

Kleine tip van mij: bestel bij je nasi een heerlijke ginger beer voor dé ultieme smaakbeleving!

Tess De Maas Meisjes Chinny Lijnbaan nasi
Chinny Rotterdam interieur De Maas Meisjes

Een begrip in Rotterdam

En dan komen we aan bij Lunchroom Gilles, een waar begrip in Rotterdam. Dat zie je alleen al aan de drukte rond lunchtijd. Vanuit allerlei kantoren in Rotterdam komen er mensen een heerlijk vers broodje scoren.

Tijdens mijn bezoek begon ik met een verse smoothie in het voorjaarszonnetje op het terras van Gilles. Eigenaresse Hetty Chin vertelde ons dat de smoothies een groot succes zijn. Vooral de Rotterdammers die een bezoekje aan de sportschool hebben gebracht lopen daarna langs Gilles voor zo’n verse smoothie. De ultieme vitamine boost na een workout!

Terras Gilles smoothie De Maas Meisjes

Knapperige broodjes vol smaak

Daarna was het tijd voor de broodjes! We bestelden een baguette omelet gyros kip (een van de bestsellers) en een broodje roasted honey pork. De verwachtingen lagen hoog, want we hadden natuurlijk goede verhalen gehoord over lunchroom Gilles.

Onze conclusie: niets is gelogen, deze broodjes zijn zó lekker! Knapperig afgebakken, goede verhouding aan ingrediënten en de sausjes maken het helemaal af.

‘Knapperig afgebakken, goede verhouding aan ingrediënten en de sausjes maken het helemaal af. ’
Tess van De Maas Meisjes
Broodje Lunchroom Gilles De Maas Meisjes

Twee hotspots op de Lijnbaan

Dus, ben je op zoek naar een leuke hotspot tijdens werk of tijdens een dagje shoppen in Rotterdam Centrum? Dan zijn Chinny en Gilles beiden goede opties. Of het nou is om uitgebreid te tafelen of om even snel iets af te halen.

Bij Lunchroom Gilles serveren ze uiteraard alleen lunch, maar bij Chinny kan je ook terecht voor het avondeten. Eet smakelijk!

Tes de Maas Meisjes
Geschreven door Tess van De Maas Meisjes
28 februari 2022
Frontrunner Eten & Drinken