Logo
Goede voornemens

Begin het jaar goed bij deze gezonde hotspots

The Harvest gerechten Rotterdam Centraal
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
22 december 2023
Frontrunner

Zijn veel bewegen en gezond eten zijn jouw prioriteit voor 2024? Bij deze gezonde hotspots in Rotterdam Centrum is een gezonde keuze maken nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Bij onderstaande plekken kan je gezond ontbijten, lunchen, dineren en zelfs snacken. En het is nog lekker ook.

Backyard

Op de Korte Hoogstraat vind je Backyard. Hiet zit je goed voor een heerlijk ontbijt, brunch, lunch én diner. De hele dag ben je welkom dus voor lekkere smoothie bowls, burgers, sandwiches en soepjes. Bij Backyard geloven ze in een duurzame toekomst waarbij plantaardig eten meer de hoofdrol speelt. Daarom is hun kaart volledig plantaardig.

De locatie is heerlijk in het hartje van Rotterdam; ideaal dus voor een break tussen het shoppen door! Door de huiselijke uitstraling zit je hier ook nog eens gezellig.

Backyard eten

Harvest

Op de hoek van de gezellige Proveniersstraat, vind je restaurant The Harvest. Bijna alles op het menu is vegetarisch, maar je kan wel kiezen voor een stukje vlees. Ze koken lokale, seizoensgebonden maaltijden. Lekker gezond dus!

Kies een kant en klare bowl of stel zelf je bowl samen. Eerst kiest je de basis van het gerecht, vervolgens twee gerechten van de groenteboer en tot slot kun je er nog een vegetarisch gerecht of een stukje vlees erbij kiezen. Genieten maar!

The Harvest gerechten Rotterdam Centraal
The Harvest etalage Rotterdam Centraal

Sajoer

Frontrunner Julia tipte deze hotspot al eerder als goede lunchplek in het MaHo kwartier. Bij Sajoer bestel je gezonde sapjes, zoals de Anti-hangover, Slanky Janky of Green Monster. Daarnaast zit je hier goed voor een gezond ontbijt of lunch. Bestel bijvoorbeeld de overheerlijke açai bowl.

Sajoer heeft twee locaties: een op de Botersloot midden in hartje centrum en een op de Statenweg in Blijdorp.

Vind Sajoer in Rotterdam Centrum.
Sajoer ontbijtje rotterdam

SUE

Voor iedereen die graag een wat gezondere snack tot zich neemt, hebben we de Rotterdamse parel SUE op de Karel Doormanstraat, met haar bekende SUE bites.

Deze bites zijn geraffineerd suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en vegan. Maar laat dit je niet misleiden, want ze zijn stuk voor stuk heerlijk. Zo heb je hier allerlei bekende smaken, maar dan in een gezond ‘SUE’ jasje, zoals Snickers, Bounty's, cheesecake, banoffee, tiramisu en meer.

Naast deze gezonde bites, biedt SUE ook gezonde ontbijtjes en lunch.

Sue pancakes Rotterdam Centrum

Bertmans

Bertmans zit midden in de stad, aan het Schouwburgplein. Op het menu staan heerlijke veganistische en lactosevrije gerechten.

Het restaurant maakt gebruik van pure en seizoensgebonden ingrediënten en is toegewijd aan het serveren van innovatieve en voedzame gerechten. Dus hier zit je zeker goed met jouw goede voornemens! Kom jezelf trakteren voor ontbijt, brunch, lunch, diner of tussendoor.

Bertmans 16 57 23

Bij deze hotspots is gezonder kiezen een makkie! Wat voor goede voornemens heb jij voor 2024?

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
22 december 2023
Frontrunner