Logo
Goede voornemens

Begin het jaar goed bij deze gezonde hotspots

The Harvest gerechten Rotterdam Centraal
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
29 december 2022
Frontrunner

Zijn veel bewegen en gezond eten zijn jouw prioriteit? Bij deze gezonde hotspots in Rotterdam Centrum is een gezonde keuze maken nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Bij onderstaande plekken kan je gezond ontbijten, lunchen, dineren en zelfs snacken. En het is nog lekker ook.

Jack Bean

Recht tegenover het station vind je Jack Bean. Hier eet je fast food, maar dan 100% plantaardig. Sinds 2018 is het de missie van Jack Bean om hun eten gezond en duurzaam te maken. Ze serveren makkelijke gerechten die in een handomdraai zijn klaargemaakt, maar zonder in te leveren op smaak en goede ingrediënten.

Daarnaast minimaliseren ze verspilling, koken ze uitsluitend met planten en werken ze met lokale boeren die werken met regeneratieve landbouw.

Op het menu vind je burgers en wraps, verschillende bowls zoals de Mexican Chili en Pad Thai Salad en kleine gerechten zoals de Spicy Mushroom Mac & Cheezy en White bean hummus & pita chips. Genoeg lekkers om uit te kiezen en zonder schuldgevoel op te smikkelen.

Hotspot Jack Bean

Harvest

Op de hoek van de gezellige Proveniersstraat, vind je restaurant The Harvest. Bijna alles op het menu is vegetarisch, maar je kan wel kiezen voor een stukje vlees. Ze koken lokale, seizoensgebonden maaltijden. Lekker gezond dus!

Kies een kant en klare bowl of stel zelf je bowl samen. Eerst kiest je de basis van het gerecht, vervolgens twee gerechten van de groenteboer en tot slot kun je er nog een vegetarisch gerecht of een stukje vlees erbij kiezen. Genieten maar!

The Harvest gerechten Rotterdam Centraal
The Harvest etalage Rotterdam Centraal

Sajoer

Frontrunner Julia tipte deze hotspot al eerder als goede lunchplek in het MaHo kwartier. Bij Sajoer bestel je gezonde sapjes, zoals de Anti-hangover, Slanky Janky of Green Monster. Daarnaast zit je hier goed voor een gezond ontbijt of lunch. Bestel bijvoorbeeld de overheerlijke açai bowl.

Vind Sajoer in Rotterdam Centrum.
Sajoer ontbijtje rotterdam

SUE

Voor iedereen die graag een wat gezondere snack tot zich neemt, hebben we de Rotterdamse parel SUE op de Karel Doormanstraat, met haar bekende SUE bites.

Deze bites zijn geraffineerd suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en vegan. Maar laat dit je niet misleiden, want ze zijn stuk voor stuk heerlijk. Zo heb je hier allerlei bekende smaken, maar dan in een gezond ‘SUE’ jasje, zoals Snickers, Bounty's, cheesecake, banoffee, tiramisu en meer.

Naast deze gezonde bites, biedt SUE ook gezonde ontbijtjes en lunch.

Sue pancakes Rotterdam Centrum

Bertmans

Bertmans zit midden in de stad, aan het Schouwburgplein. Op het menu staan heerlijke veganistische en lactosevrije gerechten.

Het restaurant maakt gebruik van pure en seizoensgebonden ingrediënten en is toegewijd aan het serveren van innovatieve en voedzame gerechten. Dus hier zit je zeker goed met jouw goede voornemens! Kom jezelf trakteren voor ontbijt, brunch, lunch, diner of tussendoor.

Bertmans 16 57 23
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
29 december 2022
Frontrunner