Logo
Smullen maar!

4x Lekker lunchen in het MaHo kwartier Rotterdam

Sajoer ontbijtje rotterdam
Julia Albering1
Geschreven door Julia Albering
23 mei 2023
Frontrunner

Rond lunchtijd vormen zich rijen voor een aantal zaken in MaHo waarin iedereen geduldig wacht op zijn beurt. Stuk voor stuk zijn deze plekken het wachten waard, want op hun menu vind je de lekkerste gerechten en drankjes.

Hieronder deel ik vier leuke zaken waar je o.a. lekkere broodjes, gezonde ontbijtjes, speciality koffie en heerlijke sapjes kan scoren. Ik deel bij elk restaurant wat mijn favoriet is om daar te halen!

Solfood

Solfood is een van de betere traiteurs, ook wel createurs, van Rotterdam. Naast de lekkerste tapas, kazen en charcuterie hebben ze ook een uitgebreid broodjes menu. De keuzestress slaat toe, maar ter geruststelling, een foute keuze bestaat hier helemaal niet.

Het zijn stuk voor stuk heerlijke, vers belegde broodjes. Na het smullen kun je weer met een goed gevulde maag verder winkelen in MaHo. Mijn persoonlijke favoriet is hun ciabatta met carpaccio en basilicumdressing. Een klassieker in een nieuw jasje!

‘De keuzestress slaat toe, maar ter geruststelling, een foute keuze bestaat hier helemaal niet.’
Julia Albering over Solfood
Solfood binnen maho Rotterdam

Boguette

Mocht je ooit gereisd hebben door Vietnam, dan klinkt Bánh mì als muziek in je oren. Boquette is de eerste Bánh mì shop van Nederland en geloof mij maar, de baguettes zijn net zo goed als in Vietnam!

Boquette dankt zijn naam niet alleen aan de Vietnamese baguettes maar ook aan de Boba (bubble) tea waar de zaak om bekend staat. Mijn persoonlijke favoriet is de Lemongrass Tofu baguette. Zó lekker!

Boguette ingang botersloot rotterdam

Nine Bar

Nine Bar blinkt uit in koffie en is daarom de spot voor koffieliefhebbers. Nine Bar refereert niet voor niets naar de optimale espresso die gezet wordt onder een druk van '9 bar'.

Naast koffies kun je jezelf ook verwennen door het bestellen van heerlijke sandwiches, soep, smoothies en cakes van verse en hoge kwaliteit ingrediënten. Mijn persoonlijke favoriet bij Nine Bar is bananenbrood met maple syrup. Alsof er een engeltje over je tong piest.

Ninebar achter de bar rotterdam

Sajoer

Dé Rotterdamse juicebar. Bestel een Anti-hangover, Slanky Janky of Green Monster. Niet alleen lekker maar ook hartstikke gezond. Mijn tip is om 's ochtends vroeg langs te komen voor een gezond ontbijt, maar voor de lunch zit je hier ook goed. Alle gerechten zijn een lust voor zowel het oog als de maag.

Naast hun bar in de Pannekoekstraat, zit er ook een nieuwe vestiging van Sajoer in Blijdorp. Durf jij een gembershotje te nemen?

Mijn persoonlijke favoriet is een prijswinnaar, namelijk de beste açai bowl van de Benelux.

Sajoer ontbijtje rotterdam

Op zoek naar meer inspiratie voor een lekkere lunch in Rotterdam Centrum? Ontdek het via onderstaande button!

Julia Albering1
Geschreven door Julia Albering
23 mei 2023
Frontrunner