Logo
Sijf interieur 10
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 februari 2023
Frontrunner

Op zoek naar een leuke kroeg in Rotterdam Centrum? Een plek waar je lekker geniet van een ijskoud biertje, een zwoele sfeer en misschien wel een goede bitterbal? Hieronder delen we vier leuke kroegen in de stad.

Melief Bender

Een kroeg die waarschijnlijk elke Rotterdam wel kent: café H.J. Melief Bender is namelijk het oudste café van Rotterdam. Wat begon in 1876 als dranklokaal is uitgegroeid tot een van de bekendste cafés die onze stad kent. Met haar trouwe stamgasten is dit de plek voor een goed glas getapt bier.

Belgisch Biercafé Boudewijn

Dit Belgische biercafé aan de Nieuwe Binnenweg is de plek voor een verfrissend biertje. Al sinds 2006 verrijkt Belgisch Biercafé Boudewijn onze stad. Zeker in de zomermaanden een favoriet van velen, want met het zonnetje zit je hier heerlijk op het terras of, nog beter, in de binnentuin.

Naast een lekker Belgisch biertje kan je hier ook terecht voor een lunch, diner of een snack.

Sijf

Tegenover Melief Bender zit Sijf, waar het draait om speciaal bier en Bourgondisch eten. Dit ouderwetse bruine café is toonaangevend als het aankomt op speciaalbieren en heeft een menukaart vol met verwarmende gerechten. Wist je ook dat Sijf in 2019 gekozen is tot beste café van Nederland?

Sijf interieur 10
Het interieur van Sijf.
Sijf Black angus 9
Bij Sijf bestel je een burger bij je biertje.

Proeflokaal Reijngoud

Dat ze hier lekker bier hebben, is geen verrassing. Op de hoek van de Schiedamse Vest en de Witte de Withstraat vind je Proeflokaal Reijngoud, waar ze maar liefst 20 bieren van de tap serveren en meer dan 200 op fles. Dankzij hun enorme terras is het de ideale plek om je zomeravonden door te brengen met vrienden of collega's.

Welke kroeg in Rotterdam Centrum zoek jij op voor een ijskoud biertje?

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 februari 2023
Frontrunner