Logo
Frietboutique Rotterdam Centrum De Maas Meisjes
Anne Lot De Maas Meisjes
2 december 2021
Frontrunner Eten & Drinken

De Witte de Withstraat is natuurlijk niet meer weg te denken uit het Rotterdamse straatbeeld. Ik werk zelf één straat achter de Witte de Withstraat, wat betekent dat op vrijdagmiddag dit meestal de place to be is om een borreltje te doen.

Het aanbod aan restaurants, cafés en kroegen is niet schaars. Daarom hierbij mijn favoriete hotspots, zodat je precies weet waar je moet zijn!

Helaas zit een borrel na 17:00 uur er even niet in. Bewaar dit lijstje daarom voor wanneer het wel weer kan of begin waar mogelijk gewoon wat vroeger!

Frietboutique

Als eerst de enige echte Frietboutique! Niet meer te missen in het straatbeeld van de Witte de With. Op vrijdagmiddag haal ik hier wel eens een frietje met truffel mayonaise af om te lunchen. De Frietboutique staat bekend om hun verse frietjes die ze zelf helemaal vers snijden en bereiden voor je.

Naast een hippe en mooie zaak, vooral ook een fijne zaak. Een snackbar met een gouden randje!

Frietboutique Rotterdam Centrum vooraanzicht de Maas Meisjes

Bierboutique

Daarna begint de vrijdagmiddag borrel bij de Bierboutique. Hier vind je wel 90 verschillende soorten speciaalbier, dus er zit altijd iets lekker tussen voor je. Het is een kleine kroeg met een prachtig modern interieur. Bij een lekkere borrel horen natuurlijk ook snacks. De keuze bij de Bierboutique is ruim.

Wanneer de maatregelen het toelaten kan je hier in de weekenden ook blijven hangen om te dansen. De tafels worden aan de kant geschoven, de muziek gaat harder en dit maakt de Bierboutique de perfecte plek voor een avondje uit.

‘De tafels worden aan de kant geschoven, de muziek gaat harder en dit maakt de Bierboutique de perfecte plek voor een avondje uit.’
Anne-Lot van De Maas Meisjes
Bierboutique Rotterdam Centrum De Maas Meisjes

De Witte Aap

De Witte aap vind je een paar deuren verderop. Dit is een gezellige bruine kroeg met een zeer divers publiek. Ook hier kun je terecht voor een goed glas wijn of een biertje en geniet je van al het lekkers dat op de kaart staat.

Mocht je in de Bierboutique nog niet genoeg gedanst hebben, dan is een bezoek later op de avond aan de Witte Aap zeker de moeite waard. Ook hier kun je ‘s avonds terecht wanneer je op zoek bent naar een uitgaansgelegenheid.

De Witte Aap Rotterdam Centrum de Maas Meisjes

Het Eigendom

Persoonlijk zou ik wijnbar Het Eigendom aanraden als je op zoek bent naar een goede high wine. De zaak is niet enorm groot, wat de sfeer gezellig en intiem maakt. Tijdens de high wine van Het Eigendom proef je twee verschillende gangen aan kleine hapjes waar dé perfecte wijnen bij worden geschonken voor de optimale beleving.

Daarnaast kan je hier ook terecht voor een leuke wijnproeverij, of wanneer je gewoon zin hebt in een goed glas wijn!

Het Eigendom Rotterdam Centrum de Maas Meisjes

Vegan Junkfood Bar

En dan sluiten we af met de Vegan Junkfood Bar! Deze zit in een zijstraat van de Witte de Withstraat en is echt een grote favoriet van me. Alles is vegan en mega lekker!

Burgers, een kapsalon of spareribs? Ze hebben het bij de Vegan Junkfood bar. Sommige gerechten zijn niet van vlees te onderscheiden. Lekker om hier na een dagje struinen een hapje te eten en je vooral te laten verrassen.

Maas Meisjes in de Vegan Junkfood Bar Rotterdam
Vegan Junkfood Bar Rotterdam
Anne Lot De Maas Meisjes
2 december 2021
Frontrunner Eten & Drinken