Logo
Insider tips

Sara's favoriete spots in Rotterdam Centrum

Didi s Stroopwafels
Profile Picture Sara Owusu Rotterdam
Geschreven door Sara Owusu
21 april 2023
Frontrunner

Toen ik naar Rotterdam verhuisde, viel me al snel het grote aanbod aan cultuur en eten op. Ik was meteen gegrepen door de grote diversiteit, dus besloot ik op zoek te gaan naar de leukste hotspots. Lees verder voor mijn favoriete plekken!

Didi's Stroopwafels

Een van de eerste dingen die ik wilde proberen was iets typisch Nederlands. Mijn missie: de lekkerste stroopwafel van Rotterdam vinden. Bij Didi's worden de meest verse en lekkerste stroopwafels voor je neus gebakken.

Het familiebedrijf biedt de mogelijkheid om je wafel te laten beleggen met extra toppings als je wilt afwijken van de klassieke variant. Want wat zou tegenwoordig een goed restaurant zijn zonder individualiteit en iets unieks. Daarnaast kun je binnen of buiten genieten van een warme chocomel of koffie. En als je de wafelkoorts te pakken hebt gekregen, kun je ook stroopwafelboxen bestellen. Paasboxen, Valentijnsboxen, Koningsdagboxen en nog veel meer zijn hier verkrijgbaar.

Geen zin in iets zoets? Ook de luxe broodjes zijn een goede reden om langs te komen. Mijn conclusie: als je je een beetje down voelt, of gewoon trek hebt gekregen, is een stroopwafel bij Didi's de oplossing!

Didis Stroopwafel Entrance Rotterdam
Didis Stroopwafel Mediumsized Wafel Rotterdam

De Doelen Lunchconcert

Uit eten of naar een concert? Wie tussen de middag geen trek heeft of de concert scene wilt ontdekken, kan zich in De Doelen laten betoveren door klassieke muziek. De zogenaamde lunchconcerten worden regelmatig om 12.30 uur georganiseerd en zijn gratis bij te wonen. De lunchconcerten zijn korter dan de avondconcerten, omdat ze vaak uit één stuk of een deel van een stuk bestaan. Na een half uur sta je dus gewoon weer buiten!

Omdat dit soort concerten de perfecte manier is om jongeren (zoals ikzelf) kennis te laten maken met klassieke muziek, wordt het concert meestal bijgewoond door ouders, grootouders, kinderen of leerkrachten met leerlingen. Als je wilt het culturele leven van Rotterdam wilt ervaren, is dit een gouden tip!

De Doelen Schouwburg Rotterdam Centrum

Binnenrotte markt

In Rotterdam zijn bijna elke dag van de week markten. Dus als je lokale en regionale handelaren wilt steunen bij het kopen van de beste producten, dan ben je hier aan het juiste adres.

De Binnenrotte markt is de meest centrale markt van de stad en de op één na grootste markt van Nederland. Meer dan 400 verschillende kramen bieden elke dinsdag en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur hun waar aan. De markt, die direct voor de Markthal is te vinden, biedt eten, kleding, bloemen en nog veel meer.

Markt Rotterdam Markthal
Profile Picture Sara Owusu Rotterdam
Geschreven door Sara Owusu
21 april 2023
Frontrunner