Logo
Goddelijk

Griekse restaurants in Rotterdam Centrum

Elliniko the all day Greek Rotterdam Centrum
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
24 maart 2023
Frontrunner

Op zoek naar een Grieks restaurant in Rotterdam Centrum? Misschien ben je een vaste klant van de Griekse keuken of misschien heb je het nooit eerder overwogen. Bij deze restaurants zit in ieder geval goed!

Van souvlaki en moussaka tot gyros en tzatziki. In dit artikel vier Griekse restaurants om je vingers bij af te likken.

Olympia

Al sinds jaar en dag is dit restaurant een begrip onder Rotterdammers. Toen kitchen bar Olympia opende was Ruud Lubbers minister-president, had Nederland nog nooit een EK-voetbal gewonnen en galmde Abba door de discotheken: 1985.

Grieks eten in een sfeervolle ambiance is het devies bij Olympia. Ondanks dat ze al zó lang bestaan blijven ze dit toch doen door ook te vernieuwen. Recent werd er grondig gerenoveerd. Het restaurant heeft nu een mooie moderne uitstraling met veel sfeer.

Het eten bij Olympia doet aan die ambiance niet onder! Begin met een broodmandje met lekkere smeersels zoals de hemelse tzatziki. Geniet van heerlijke gyros en grill gerechten met een Griekse salade en vraag daarbij ook bijvoorbeeld om de spinazietaart met feta.

Elliniko - the all day Greek

Elliniko werd opgericht door Ellie en Niko. Oh wacht, nee, sorry. Het betekent gewoon Grieks, in het Grieks. Het werd gestart door de broers Yiannis en Dimitris Ikonomou, geboren en getogen in een dorp aan het vaste land van Griekenland, die zijn opgegroeid in de horeca. Vanaf jongs af aan werd er geholpen in het restaurant van papa en mama Ikonomou, waardoor al snel de ambitie van een eigen zaak ontstond.

Voor een lekkere lunch ben je bij Elliniko in de Markthal aan het juiste adres. Er is namelijk een gigantisch assortiment aan Griekse streetfood gerechten. Als je meer zoekt naar een uitgebreid diner of een borrel, zijn er tal van authentieke Griekse grill gerechten.

Bij Elliniko kom je voor het beste van de eigentijdse- en klassieke Griekse keuken. Geen tijd om lang te blijven zitten? Geen probleem, je neemt makkelijk wat lekkers mee naar huis.

Elliniko the all day Greek Rotterdam Centrum

Dionysos

Evert van Benthem won de Elfstedentocht, Ronald Reagan was de President van de VS en Dionysos werd opgericht. Want ook dit restaurant bestaat al sinds 1985! Al heel erg lang is het restaurant een stukje Griekenland in Rotterdam Centrum. Warme gastvrijheid, lekker eten en goede service staan hier centraal.

Geniet van klassiekers als souvlaki en moussaka en heerlijke specialiteiten als de ossenhaas filet, en glossa (gebakken zeetong). En laat het nou zo zijn dat Dionysos de Griekse Godin van de wijn is! Hier kan je dus ook terecht voor een heerlijk wijntje.

Dionysos Rotterdam Centrum

Tsu

Als je opzoek bent naar een Grieks tussendoortje met een lekker bakkie koffie, dan moet je Tsu echt een keer proberen. Heerlijke Griekse taartjes liggen te wachten om jouw hongerige maag te voorzien van zoete zaligheid.

Ook voor andere heerlijke Griekse zoetigheid ben je aan het juiste adres. Probeer bijvoorbeeld een keer de heerlijke baklava. Om de dorst te stillen haal je hier trouwens ook een goede home made limonata.

Je vindt Tsu in de Markthal. Tenzij je zin hebt om naar Luxemburg te rijden, daar is er ook een.

Tsu Rotterdam Centrum
Tsu Rotterdam Centrum 2
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
24 maart 2023
Frontrunner