Logo
In hart en nieren

Rotterdamse ondernemer Ron de Jong

Fontein Ron de Jong
Julia Albering1
Geschreven door Julia Albering
20 juli 2021
Frontrunner

The Rotterdam districts are connected by the restaurants and cafes of Ron de Jong and his companion Dave. Ron and Dave are down to earth entrepreneurs who are opportunistic in life. When you sit on the terrace at Bokaal in MaHo, there’s a good chance that you will see Ron cycling past. Every day he makes his way around his businesses like this.

De Rotterdamse stadsdelen worden met elkaar verbonden door de horecazaken van Ron de Jong en zijn compagnon Dave. Nuchtere ondernemers die opportunistisch in het leven staan. Wanneer je bij Bokaal in MaHo op het terras zit dan is de kans groot dat je Ron langs ziet fietsen. Elke dag gaat hij zo zijn zaken langs.

Restaurants and cafes in the heart of the city centre

Rotterdam centre continues to grow and seems to be getting more fun by the day. There is a good chance that you will end up on one of Ron's terraces during your walk through Rotterdam. His establishments are inspired by the major world cities, but Rotterdam remains his favourite.

City café Weena and Fontein

When you arrive at Central Station, you will soon pass city café Weena, the ideal afterwork spot in Rotterdam, but also suitable for a business lunch. From the terrace of café Weena, you have a nice view over Hofplein. Look up and on the tenth floor you will find Fontein.

Fontein is located in the plinth of the old Shell building. The restaurant also has a rooftop restaurant, which of course is a must in a city like Rotterdam. But the view is not the only reason for your visit; be surprised by the chef's qualities.

Horecazaken in hartje centrum

Rotterdam Centrum blijft groeien en lijkt dan ook met de dag leuker te worden. Grote kans dat je tijdens je wandeling door Rotterdam op een terras van Ron terecht komt. Zijn zaken zijn geïnspireerd op de grote wereldsteden, maar Rotterdam blijft zijn favoriet.

Stadscafé Weena en Fontein

Wanneer je aankomt op Centraal loop je al gauw langs stadscafé Weena, de ideale afterwork spot in de stad, maar ook geschikt voor een zakelijke lunch. Vanaf het terras van stadscafé Weena kijk je al uit over het Hofplein. Kijk omhoog en op de tiende verdieping tref je Fontein aan.

Fontein zit in de plint van het oude Shellgebouw. Het restaurant beschikt ook over een Rooftop restaurant, wat in een stad als Rotterdam natuurlijk niet kan ontbreken. Je komt zeker niet alleen voor het uitzicht, laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef.

‘Het restaurant beschikt ook over een Rooftop restaurant, wat in een stad als Rotterdam natuurlijk niet kan ontbreken.’
#FonteinRooftop

Horecazaken in MaHo en het Hoogkwartier

In MaHo en het Hoogkwartier vind je meerdere fijne terrassen van Ron, met voor ieder wat wils.

De Gele Kanarie

Het terras van De Gele Kanarie is groot en vrijwel altijd zonnig. De Gele Kanarie dankt zijn naam aan de dubbele betekenis van het woord. Martin van Waardenberg is een icoon in Rotterdam en drinkt vaak een Gele Kanarie, waarmee hij een heerlijk koud biertje bedoelt. Na een aantal biertjes bij De Gele Kanarie kun je fluitend naar huis. Maar een kanarie zingt natuurlijk ook graag, wat slaat op de livemuziek waar je vaak van kunt genieten in deze sfeervolle zaak.

Wat De Gele Kanarie helemaal uitzonderlijk maakt is de brouwerij die zich in de kelder bevindt. Kijk tijdens het dansen, zingen, drinken even naar beneden door de glazen vloer en dan zie je de brouwerij waarin onder andere mijn favoriet, het Hoppie Blond, gebrouwen wordt. Voetjes van de vloer!

Ron de Jong Gele Kanarie

Botanero

Meer zin in een avond in Spaanse sferen? Loop dan vanaf het terras van De Gele Kanarie de hoek om naar Botanero. Een Latijns-Amerikaanse mix van een bar, restaurant, cantina en proeflokaal in één. Traditionele gerechten met een Rotterdamse knipoog. De bartenders kennen hun klassiekers maar laat je vooral door hen verrassen en probeer een nieuwe cocktail!

Botanero2

Bokaal

Eindig je avond bij een Rotterdams begrip: Bokaal. Het stadscafé en bierlokaal van de stad. Een groot terras kijkt uit op de Nieuwemarkt waar altijd gezelligheid te vinden is. De diversiteit op het terras maakt het Rotterdams gezellig. Neem even rustig de tijd om de bierkaart uitgebreid te bekijken en maak een keuze uit het grote aanbod.

Ron droomt door, Rotterdam heeft veel te bieden. Dus wij kunnen niet wachten tot er weer een nieuwe zaak opent.

Bokaal2
Van links naar rechts: het gezellige terras van Bokaal en De Gele Kanarie.
Gelekanarie1
Julia Albering1
Geschreven door Julia Albering
20 juli 2021
Frontrunner