Logo
Mangiare1
Julia Albering1
Geschreven door Julia Albering
15 juli 2021
Frontrunner

Wanneer je in Rotterdam bent kun je het MaHo kwartier niet overslaan. Het Maagd van Holland kwartier bestaat uit de Pannekoekstraat, Nieuwemarkt en Botersloot. Deze Rotterdamse wijk is gevuld met hotspots.

Een deel van de Maasstad dat zich nog dagelijks blijft ontwikkelen. Oneindig veel boetiekjes en winkels staan hier op je te wachten. Ontbijt, lunch, borrel en diner. Alles is te vinden in deze drie straten. Dus ga erop uit en steun deze ondernemers!

‘Wendy en haar team staan altijd even vrolijk klaar om je aan een nieuwe outfit te helpen.’
#RotterdamCentrum

Shop bij deze Rotterdamse ondernemers

In de Pannekoekstraat vind je de Rotterdamse winkel Louen. Dit jaar viert Louen alweer haar tienjarige bestaan. In deze modeboetiek vind je een geweldig assortiment aan kleding met een Scandinavische touch. Wendy en haar team staan altijd even vrolijk klaar om je aan een nieuwe outfit te helpen.

Als je een stukje doorloopt in de Pannekoekstraat kom je langs nog een top winkel: The GoodPeople. Dit inspirerende, duurzame kledingmerk kent zijn oorsprong in Rotterdam, maar heeft in de afgelopen jaren ook internationaal succes verkregen. De kleding van The GoodPeople is geïnspireerd op het leven en gemaakt met focus op kwaliteit, stijl, duurzaamheid en positiviteit. En het zal je niet verbazen, maar bij The GoodPeople werken ook alleen maar Good People die je vol enthousiasme helpen!

Een paar deuren verder vind je Objet Trouvé. Eigenaressen hiervan zijn de zussen Josje en Floor Theuns, die hun droom een eigen winkel te beginnen hebben waargemaakt. Het is een mode-walhalla geworden, waarin de elegantie en kwaliteit van kleding centraal staat.

Louen Rotterdam

Met de kids in Rotterdam

Voor de meest waanzinnige kinderkleding moet je binnenlopen bij Maed for Mini. Dit kinderkleding merk is ontstaan in Rotterdam, maar kreeg zijn eerste winkel in Amsterdam. Daar moest natuurlijk verandering in komen! Nu staat er ook een zaak van Maed for Mini op de Botersloot, een echte aanwinst voor de stad. Tussen de vrolijke designs is voor ieder wat moois te vinden.

Steek de straat over en je wandelt binnen bij De Kleine Kapitein. Dit is de allergrootste kinderboekwinkel van de Benelux. Naast kasten vol boeken kun je er ook terecht voor puzzels, spellen en duurzaam speelgoed voor jong en oud. Vraag om advies en kies een nieuw lievelingsboek.

Maedformini2

De terrassen in MaHo

Wat betreft eten is er voor ieder wat wils in MaHo. Zin in een biertje? Plof neer bij Bokaal of Sunset. Liever een overheerlijke cocktail met Latijns-Amerikaanse hapjes? Dan is Botanero iets voor jou.

Bij Mangiare is het culinair genieten met verse producten, evenals bij Aji. Aji is een fusion restaurant waar Mario de Ridder samen met zijn compagnon Pelle Swinkels de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken samenbrengen.

Dit is maar een greep uit al het moois dat MaHo te bieden heeft. Elke ondernemer in MaHo heeft zijn eigen passie en eigen verhaal. Ontdek alle plekjes zelf en leer Rotterdam op een andere manier kennen. Volg @mahorotterdam op Instagram voor leuke updates over dit stukje van Rotterdam!

Botanero2
Bokaal2
Van links naar rechts: een tropische cocktail van Botanero en het altijd gezellige terras van Bokaal.
Julia Albering1
Geschreven door Julia Albering
15 juli 2021
Frontrunner