Logo
Veelzijdig en smaakvol

Chinese restaurants in Rotterdam Centrum

XIAN
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
30 mei 2023
Frontrunner

Ben je opzoek naar een lekker Chinees restaurant? Dan ben je in Rotterdam aan het juiste adres. Chinees eten is voor velen een standaard uitje. Maar wat niet veel mensen weten, is dat het eerste Chinese restaurant in Nederland in Rotterdam opende!

In 1920 opende in Katendrecht voor het eerst een restaurant waar men wat anders kon eten dan stamppot en zuurkool. Sindsdien zijn we niet stil blijven zitten en alleen al in Rotterdam Centrum zitten tientallen heerlijke restaurants waar Chinese specialiteiten tot een kunst worden verheven. In dit artikel delen we een aantal heerlijke Chinese restaurants waar je een keer moet zijn geweest.

XI'AN Delicious Foods

Hoewel de Chinese keuken al ruim 103 jaar te gast is in Rotterdam, blijven de restaurants van nu meegaan met de tijd. Een trend die steeds populairder lijkt te worden, is restaurants waar ze de noedels zelf maken. Bij XI'AN hebben ze daar nog een schep bovenop gedaan, je ziet jouw (heerlijke) noedels daar namelijk live gemaakt worden!

Die lekkere noedelgerechten zijn dan ook echt een aanrader. Met een keuze uit varkensvlees, rundvlees, kip, lam of vega, is er voor iedereen een mogelijkheid om van te genieten.

Xi'an is een stad in China waar ooit de zijderoute begon, dit zie je ook terug aan het door verschillende culturen beïnvloede eten dat je in deze regio vindt. Dus ook op het menu van XI'AN Delicious Foods. Neem bijvoorbeeld Chinese crêpes of een pita achtig broodje gevuld met vlees en groenten.

XIAN

Tai Wu

Bij Tai Wu kom je genieten van gerechten uit de Kantonese keuken. De Kantonese cuisine wordt gekenmerkt door het gebruik van verse producten, kleurrijke gerechten en sterke smaakcontrasten. Als je houdt van echte authentieke Chinese gerechten als de Peking eend en dim sum hapjes om bij te watertanden, kan je Tai Wu niet overslaan.

Tai Wu zit inmiddels al meer dan 25 jaar in Rotterdam Centrum en is hier niet meer weg te denken. Het lekkere eten is zeker een ingrediënt in de succesformule, maar ook het indrukwekkende interieur van dit gigantische restaurant moet een rol spelen. Wie hier komt eten waant zich echt even in China.

Hung Kee

Hoe groots en indrukwekkend Tai Wu is, zo bescheiden is Hung Kee. Het Chinees-Indonesische restaurant dat verscholen zit in de kelder van een hoekpand aan de bruisende Witte de Withstraat, kan niet eenvoudiger.

Dit maakt helemaal niet uit, want ze laten je daar het liefst grootsheid proeven in het geweldige eten. Voor een eerlijke prijs haal je hier je hart op met de meest smaakvolle Chinese gerechten zoals heerlijke dumplings. Maar ook voor Indonesische lekkernijen zoals saté kambing met nasi.

Asian Glories

De naam Asian Glories doet misschien lijken alsof dit restaurant je op een culinaire reis door Azië brengt, maar verwacht hier vooral een culinaire reis langs de Kanton en Sichuan regio. Dit restaurant is namelijk een afspiegeling van een eeuwen oude Chinese familiekeuken.

Asian glories is geen Chinees-Indisch restaurant zoals we die in Nederland veel zien, maar bij Asians Glories proef je gerechten die je ergens anders in Nederland misschien minder snel zal vinden. Neem bijvoorbeeld de op Chinese wijze voorbereidde oesters als voorgerecht met als hoofdgerecht de roergebakken diamanthaas filet met zwarte pepersaus en macadamia nootjes.

Voor iedereen die het gewoon echt even niet weet, of gewoon echt álles wil proeven, is er het verrassingsmenu of het Asian tasting menu. Op die manier krijg je zoveel mogelijk mee van de heerlijke keuken van Asian Glories.

Asian Glories voorkant
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
30 mei 2023
Frontrunner