Logo
itadakimasu

SHIN Rotterdam: Japanse tapasbar en matcha-café

SHIN Rotterdam Japanese Tapasbar Matcha Cafe
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
11 juli 2023
Frontrunner

Japanse gerechten, overheerlijke cocktails en dé plek voor matcha-liefhebbers: in het WTC Rotterdam, aan de Rodezand, vind je de izakaya-bar SHIN.

Deze moderne, gezellige Japanse tapasbar en matcha-café komt uit de koker van de horecaondernemers Tony en Nanako, die tevens ook eigenaar zijn van het populaire Japanse ramen-restaurant Ajisan op de Coolsingel. Meer over waarom je deze hotspot in Rotterdam Centrum niet wilt missen, lees je hieronder.

Authentieke Japanse gerechten

In Japan kennen ze de izakaya-bar als een plek waar je terecht kan voor lekkere snacks en alcoholische drankjes - geheel in informele setting, natuurlijk. Een plek om lekker met vrienden bij te kletsen of om je collega's mee naartoe te nemen na werk. Ditzelfde concept heeft SHIN neergezet in ons eigen Rotterdam.

Op het menu zal je verrast worden door de verschillende Japanse creaties. Tony: “Er zijn heel veel Japanse gerechten die wij missen in Nederland. Daarom zetten wij bij SHIN al onze favoriete gerechten en drankjes op het menu.” Verwacht geen sushi of ramen, want SHIN laat zien dat de Japanse keuken meer is dan dat. Zo serveren ze bijvoorbeeld knapperige kip, udon-noedels, echte wagyu uit Japan en lekkere vegetarische gerechten.

SHIN Rotterdam Japanese Tapasbar Matcha Cafe
SHIN Rotterdam Japanese Udon Noodle

SHIN cocktails

Als je niet voor de gerechten komt, dan kom je wel voor de cocktails. Deze zijn namelijk ontzettend smaakvol. Kies bijvoorbeeld voor hun Matcha Martini, met matcha, wodka, room en vanille. Ook een winnaar is de Jabara Wakayama Sour, waarin de zeldzame Jabara citrusvrucht de hoofdrol speelt.

SHIN Mini Matcha Parfait
SHIN Rotterdam Okinawa Beach Cocktail

Voor de matcha-liefhebbers

Matcha-liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij SHIN. Hier serveren ze namelijk échte Japanse matcha, afkomstig uit het Japanse stadje Shizuoka en gemaakt door een bedrijf van theeboeren dat al meer dan 100 jaar bestaat.

De verschillende matcha-gerechten, zoals de Matcha Parfait of matcha latte, kan je op verschillende levels bestellen. Hoe hoger het level, hoe sterker en puurder de matcha. Probeer je voor het eerst matcha? Dan kan je het beste gaan voor een wat minder sterke variant. Ben je al bekend met matcha en wil je juist die extra pit erin? Ga dan voor het hoogste level.

Boek een tafeltje bij SHIN
Ervaar zelf de Japanse keuken mét unieke cocktails aan de Rodezand.
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
11 juli 2023
Frontrunner