Logo
Proef de Pinsa

Een lekkere lunch bij Picobello Fresh

Picobello Fresh
Pinsa salami Picobello Fresh Thijs
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
3 november 2023
Frontrunner

Kom je net aan in het centrum van de stad en ben je eigenlijk wel toe aan een lekker hapje? Dan hoef je gelukkig niet ver te lopen, want op het Binnenwegplein vind je Picobello Fresh: een kleine kiosk waar je op ieder moment van de dag terecht kunt voor wat lekkers.

Meer dan smoothies

Waar ze voorheen al thuis waren in vers fruit en smoothies, is het assortiment nu aanzienlijk uitgebreid met een scala aan Italiaanse lekkernijen. Zo kun je er ontbijten in Italiaanse stijl met een cappuccino en een cornetto, lunchen met een pinsa, of tussendoor even genieten van Siciliaanse cannoli. Goed om te weten, is dat alle kwaliteitsproducten ook helemaal uit Italië komen. Zo creëer jij dus heel gemakkelijk je eigen mediterraanse momentje, en dat gewoon in Rotterdam.

Breakfast bowl Picobello Fresh Thijs
Panino caprese Picobello Fresh Thijs

Italiaans genieten

Daarnaast staat bij Picobello Fresh de Italiaanse waarde van “la famiglia” hoog in het vaandel: het is namelijk een heus familiebedrijf. Vader en moeder zijn ooit samen begonnen met de fruitkiosk, maar inmiddels wordt de toko bemand door het hele gezin. En ook al is er nu dan een uitstapje gemaakt naar de Italiaanse keuken, het fruit is nooit ver weg. Zo zijn ze nog steeds helemaal thuis in het maken van de lekkerste fruitsmoothies, heerlijk puur en zonder toevoegingen. Mocht je nu niet zo van de Italiaanse ontbijtjes zijn, dan moet je eens een van de kleurrijke breakfast bowls proberen, een gezonde start van jouw dag!

Pinsa salami Picobello Fresh Thijs
Picobello Fresh

Pinsa proeven

Zelf was ik er rond lunchtijd en was ik erg nieuwsgierig naar wat een pinsa nu precies is. Naast de naam heeft ook het uiterlijk wel veel weg van een pizza, maar er wordt me verteld dat het toch allemaal net wat anders in elkaar zit. Waar de pizza traditioneel gezien rond is en een focaccia rechthoekig, heeft de pinsa juist een ovale vorm. Dit is tot nu toe allemaal nog niet zo spannend, want je vraagt je af: wat doet dit nu precies met de smaak?

Voor het antwoord daarop moeten we bij de ingrediënten van het deeg zijn. Naast tarwebloem, zit er in het pinsadeeg ook een deel rijst- en wat sojabloem. Verder wordt er veel meer water aan het deeg toegevoegd en moet het deeg lang rijzen. Wanneer zo’n deeg langer ligt, krijgt het gist meer tijd om het op te eten en smaakvolle gassen in het deeg te brengen.

‘Ook voor de pinsa geldt: het lekkerste brood zit tussen de gaten’
Thijs

De toevoeging van het rijst- en sojabloem zorgt ervoor dat de korst extra krokant is en dat de pinsa dus minder calorierijk is dan zijn ronde broertje. Toch leuk meegenomen. Het water maakt het vooral een erg luchtig baksel. Het lekkerste brood zit immers tussen de gaten! De pinsa met salami viel in ieder geval goed in de smaak, dus dat klinkt veelbelovend voor de rest. Wanneer ga jij er een scoren?

Bezoek Picobello Fresh in hartje Rotterdam Centrum!
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
3 november 2023
Frontrunner