Logo
CELEST

Dit is het nieuwe restaurant in de Zalmhaventoren

Zalmhaven celestbaloon min

We zitten al even te wachten op het nieuwe restaurant op de top van de Zalmhaventoren. En nu is er eindelijke duidelijkheid: het nieuwe premium restaurant en cocktailbar heet CELEST!

Het wordt een unieke ervaring. Met inspiratie uit het verhaal The Unparalleled Adventure of One Hans Pfaall (1835) van de wereldberoemde Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe, wordt dit restaurant veel meer dan een culinaire ervaring. Het wordt een plek met een bijzondere storytelling én spectaculair design. En natuurlijk een mooi uitzicht.

Poëzie op grote hoogten

In het verhaal van Hans Pfaall, een Rotterdammer, reis hij in 19 dagen in zijn zelfgemaakte luchtballon naar de maan. Vanuit zijn ballon, ver weg van aardse beslommeringen en plichten, ziet Pfaall de aarde, oceanen, maan, sterren en planeten; allemaal elementen die terug zullen komen in CELEST.

Het is dan ook niet voor niks dat de betekenis van 'Celest' hemels is. Iets wat grootsheid, mysterie bij je oproept, maar ook tot de verbeelding laat spreken. De luchtballon, gebaseerd op het verhaal van Hans Pfaall, is dan ook het belangrijkste element in het logo.

Ellenvandendoel zalmhavenjuni2024 41 min

Een tipje van de sluier

Op het ontwerp moeten we nog even wachten. Exploitant Magnicity wil dit, net als het menu, nog even geheim houden. Wat ze wel kunnen delen, is dat tegen het einde van 2024 bezoekers genieten van culinaire hoogstaande gerechten, uitmuntende service en een verbluffend 360-graden uitzicht over Rotterdam. De ervaring in deze casual-chique en levendige plek wordt een meeslepende reis die al begint op de begane grond, zodra bezoekers de lift instappen en, net als Pfaall, de reis naar de maan afleggen.

‘De ervaring in deze casual-chique en levendige plek wordt een meeslepende reis die al begint op de begane grond...’
#RotterdamCentrum

Eenmaal op de 57ste verdieping aangekomen, op 185 meter hoogte, ontdekken bezoekers een betoverende sfeer in de vorm van een maanlandschap. Een etage hoger, op 190 meter waar het restaurantgedeelte komt, is het lichtspel tussen de zon en de aarde verweven in het ontwerp. Het interieur verandert van het koele noorderlicht geleidelijk naar de warme gloed van een ondergaande zon. Het is de wereld van de fictieve Rotterdammer Hans Pfaall, maar dan in een moderne setting, ontworpen door Doepel Strijkers Architecten.