Logo
Hapje en drankje

4x Tapas restaurants in Rotterdam Centrum

21 Pinchos Markthal Rotterdam
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
20 maart 2023
Frontrunner

Heerlijke tapas eet je in Rotterdam Centrum. Lekkere kleine Spaanse hapjes, een sangria in je hand en bij voorkeur een zonnetje op een terras. Wie houdt er niet van?

Van heerlijke Spaanse en Mexicaanse tapasbars tot mooie fusion restaurants; Rotterdam Centrum is de ideale plek voor een avondje genieten. In dit artikel delen we 4 tapas restaurants in Rotterdam Centrum.

Boca's

Eten waar je zin in hebt, wanneer je er zin in hebt. Dat is het devies bij bar en restaurant Boca's. Het restaurant aan de Mauritsweg heeft voor elk moment wat lekkers.

's Middags kom je er namelijk langs voor goed gevulde broodjes. Aangezien er niks moeilijker is dan kiezen welk broodje je neemt, neem je bij Boca's een tapas plankje vol mini-baguettes!

's Avonds kom je langs voor een heerlijke borrel aangevuld met kaas, vlees en vega gerechtjes of een Boca's Plateau vol met gerechten zoals biefstuk, zoete aardappelhummus en verschillende kazen. Vergeet trouwens ook niet om een van de heerlijke Spaanse wijnen te proeven!

21 Pinchos

Nog dieper duiken in de wondere pinchos wereld? Dan is 21 Pinchos natuurlijk wat voor jou. Hier hebben ze van deze lekkere Spaanse hapjes een kunst gemaakt.

Of je nou met een grote groep komt, alleen of met je beste vriend, hier is het altijd gezellig. Neem bijvoorbeeld een plankje van één, vijf of tien pinchos, of ga voor heerlijke tapas als patatas bravas en calamaris.

Bij de Markthal, of bij de Fenix I loods in Katendrecht, geniet je trouwens ook van een lekkere borrel met een gigantische keuze aan bier, wijn, cocktails en fris.

Markthal 21 Pinchos
21 Pinchos Markthal Rotterdam

De Huismeester

Hier staan kwaliteit en gastvrijheid voorop. De Huismeester is namelijk een echte connaisseur; een gentleman en een gastheer. De Huismeester kent een huiselijke sfeer waardoor je op je gemak kan genieten van heerlijke bieren, wijnen, cocktails en natuurlijk verrukkelijke tapas y pintxos.

Wat is nou het verschil tussen tapas en tapas y pintxos? Nou, een pintxo of pincho is een belegd Spaans sneetje stokbrood, en dat hebben ze bij de Huismeester goed onder de knie. Kies voor een plankje of ga bijvoorbeeld voor de tabla de Español met onder andere pata negra, manchego en membrillo.

Een van de mooiste kenmerken van de Huismeester is natuurlijk het heerlijke terras op de Meent. Midden tussen de gezellige hectiek van shoppers, struiners en zakenmensen, nip jij van een heerlijke cocktail in een stralend zonnetje.

Supermercado

Bij Supermercado geniet je in een hippe omgeving van ijskoude cerverza's, cocktails, huisgemaakte limonades en natuurlijk heer-lij-ke tapas met een street food vibe.

Probeer de Mexicaanse taco's, de Peruviaanse ceviche en de Braziliaanse coxinha's. Het restaurant leent zich tot de ideale plek om lekker wat tapas te delen, maar kies je liever een driegangenmenu? Ook prima!

Supermercado cocktails Rotterdam Witte de Withstraat
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
20 maart 2023
Frontrunner