Logo
Bram Ladage Markthal Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
11 april 2023
Frontrunner

Af en toe een cheat day, daar is niets mis mee! Food for the soul, zou ik het maar noemen. Er zijn genoeg plekken in Rotterdam Centrum waar je fast food scoort. Ontdek het hieronder!

Bram Ladage

Natuurlijk hoort de Bram Ladage in dit fijne lijstje. Al sinds 1967 kunnen Rotterdammers terecht bij de Bram voor een puntzak verse patat. Een van de locaties bevindt zich in het iconische pand op het Binnenwegplein. Je weet wel, dat pand met zijn kenmerkende Pepsi-Cola blik en metalen gevel. Hier haal je heerlijke patat en andere snacks af. Broodje Mexicana, hamburgers, kroketten (ook vega!), loempia's en ga zo maar door.

Maar waar ze het meest om bekend staan is toch wel hun patat. Iedere dag komen hier verse aardappelen binnen, die handmatig tot patat worden gesneden. Bram Ladage zit dicht op het proces van de aardappel voordat deze in de winkel ligt. En dat proef je!

Bram Ladage open JPG
Bram Ladage Rotterdam

Snackbarcorner Rotterdam

Ook op het Binnenwegplein, dichtbij de Bram Ladage en naast de KFC, staat Snackbarcorner Rotterdam. Dit gebouwtje is je vast weleens opgevallen; hier bestel je aan de balie of je haalt jouw snack gemakkelijk en snel uit de muur.

Dit is de perfecte plek als je vette cravings hebt. Van patat en burgers tot aan frikandellen en kipcorn, hier hebben ze alles. Zin in een kroket? Dat hebben ze in alle vormen en maten. Rundvlees, kalfskroket en voor de vega's onder ons is er ook een groentekroket.

Voor de zoete trek verkopen ze meerdere soorten milkshakes. De smaken die ze nu in de aanbieding hebben zijn aardbei, banaan, vanille, pistache en kokos!

Tosti House

Tosti House zit ook al op het Binnenwegplein, maar dan wat dichter bij metrostation Beurs. Hier haal je gemakkelijk en snel, je raadt het al, lekkere tosti's! Is er iets zo lekker als gesmolten kaas? Ik dacht het niet.

Hier hebben ze alle soorten tosti's die je je maar kunt bedenken. Bestel bijvoorbeeld een simpele tosti met kaas. Of wil je liever iets eleganters en ga je voor de tosti met mozzarella en zongedroogde tomaat of een tosti met brie, honing en cashewnoten?

Dus haal hier eens wat lekkers af. Of als je even tijd hebt om te zitten, dan neem je plaats aan een van de beschikbare tafeltjes. Eet smakelijk!

De Tosti House vind je op het Binnenwegplein, dichtbij Beurs en in hetzelfde gebouw als de Poppenkast!

Trattoria Panini

En dan onze laatste stop op het Binnenwegplein. Trattoria Panini bevindt zich in hetzelfde gebouw als Tosti House. Haal hier lekkere broodjes af, bijvoorbeeld tijdens een wandeling in de stad of lunchtijd op werk.

Frontrunner Tess schreef er al over in haar artikel: "Hier is voor iedereen wel iets lekkers te vinden. Zo hebben ze ook vegetarische en veganistische opties. Mijn all time favourite? De Panini Pollo met gemarineerde kip, mozzarella, pesto, tomatensaus en rucola. Bij het schrijven van dit stuk loopt het water me al in de mond. Geheimpje: bestel deze panini met extra truffel mayonaise!"

Trattoria Panini Rotterdam Centrum De Maas Meisjes
Trattoria panini sinds 1984 Rotterdam Centrum de Maas Meisjes

Wawburger

En dan gaan we nu naar de Korte Lijnbaan in Rotterdam Centrum. Als liefhebber van heerlijke burgers zit je hier goed bij Wawburger. De burgers worden altijd vers bereid met hoge kwaliteit ingrediënten. Op het menu staan allerlei soorten burgers, van een Bacon Burger tot de Mushroom Burger. Neem er een lekkere portie friet bij, en je fast food cravings worden bevredigd!

Loopt het water je al in de mond? Gelukkig is het eten hier altijd lekker snel klaar.

Taco Bell

Verderop de Korte Lijnbaan vind je de Taco Bell. In 2021 opende deze vestiging van de bekende fastfoodketen in Rotterdam en daar zijn veel mensen erg blij mee! Hier scoor je taco's, burrito's, quesadilla's, nacho's en nog veel meer Mexicaans geïnspireerde gerechten. Ook hier hebben ze naast vleesgerechten ook vegetarische alternatieven.

‘In 2021 opende deze vestiging van de bekende fastfoodketen in Rotterdam en daar zijn veel mensen erg blij mee!’
#RotterdamCentrum

POMMS’ friet

Gelegen op de Coolsingel, pal naast de Bijenkorf, vind je POMMS’. Hier haal je heerlijke biologische en verse friet. Dit betekent dus geen diepgevroren patat en kroketten vol toevoegingen en smaakversterkers.

Bij POMMS’ werken ze nauw samen met (biologische) boeren om zeker te zijn van de beste ingrediënten. En dat proef je. Deze heerlijk patatjes en kroketten smaken zoals ze horen te smaken. Maar deze snack kan je het beste zelf ervaren.

Coolsingel kleur 2
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
11 april 2023
Frontrunner