Logo
Gault&Millau Awards 2024

Hier drink je de beste cocktails en wijn van Nederland!

The Rumah Cocktail Daiquiri
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
9 februari 2024
Frontrunner

Op maandag 5 februari onthulde Gault&Millau de langverwachte restaurantgids voor 2024. In totaal werden 18 prestigieuze awards uitgereikt, met twee Rotterdamse horecazaken die in de prijzen vielen. In Rotterdam won 'Cocktailbar van het Jaar' en het restaurant met de 'Wijnkaart van het Jaar'. Proost!

Vineum

Vineum heeft de prestigieuze award voor 'Wijnkaart van het Jaar' in de wacht gesleept. Deze prachtige zaak bevindt zich aan de Eendrachtsweg, gehuisvest in een schitterend herenhuis met een besloten tuin. Wijnliefhebbers zullen zich hier helemaal thuis voelen dankzij het uitgebreide aanbod aan wijnen.

Gault&Millau: "Het wijnaanbod is enorm en wie voor een menu gaat, raden we aan om daar één van de favorieten van eigenaar en sommelier David M. van Steenderen bij te nemen of je laten adviseren door een van de sommeliers."

Ook bijzonder: In 2022 ontving Vineum ook de Bib Gourmand, een erkenning voor restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

‘Wijnliefhebbers zullen zich hier helemaal thuis voelen dankzij het uitgebreide aanbod aan wijnen.’
#RotterdamCentrum

The Rumah

Voor 'Cocktailbar van het Jaar', is de winnaar van 2024 niemand minder dan The Rumah. The Rumah bevindt zich aan de Oude Binnenweg, op steenworp afstand van de Witte de Withstraat. Gault&Millau prijst The Rumah vanwege z'n intieme sfeer en leuke, diverse barteam.

Gault&Millau: "In deze cocktailbestemming van Daryl Lieuw-On en Edward Nijhoff draait het vooral om suikerrietdistillaten rum en cachaça en proef je de mooiste rum uit alle hoeken van de wereld. Cocktails worden vooral met deze spirits - maar lang niet uitsluitend - gemaakt, en zijn altijd een schot in de roos."

En welke cocktail moet je absoluut proberen? Volgens Gault&Millau is dat de W.T.F. (What The Funk), een fruitige en funky smaakexplosie met een perfecte mix van Jamaicaanse rum, guava, limoen en bitters.

The Rumah cocktail bar Rotterdam
The Rumah Cocktail Daiquiri
Ontdek meer!
De complete lijst van Gault&Millau.
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
9 februari 2024
Frontrunner