Logo
Nieuwe hotspot!

Grace opent deuren in Rotterdam Centrum

Grace interieur 41 min
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
17 februari 2023
Frontrunner

Grace opende 18 februari dan eindelijk haar deuren in Rotterdam Centrum. Het was elke Rotterdammer waarschijnlijk al opgevallen, een enorm hoekpand tussen de Coolsingel en het Stadhuisplein werd na jaren van leegstand opeens grondig verbouwd.

En daar opent horeca-ondernemer Herman Hell dus nu zijn allernieuwste project. Het belooft iets groots te gaan worden, want Hell neemt Marco Prins mee, die jaren furore maakte als sterrenchef in New York. In dit artikel lees je alles over een van Rotterdams' nieuwste aanwinsten. Of eigenlijk twee nieuwe aanwinsten...

Wereldse smaken

Bij Grace kun je je smaakpapillen laten prikkelen door gerechten van over de hele wereld. De kaart staat vol met lekkere hapjes zoals Colombiaanse empanada's met aji dip, Peruaanse ceviche van yellowtail en de klassieke Caesar salade met een Japanse verrassing. En als je echt uit wil pakken, dan moet je absoluut de Italiaanse kreeft met salie, groene asperges en Parmezaanse kaas proberen. En er is meer! Je kunt je diner ook in stijl beginnen met de Perle Imperial kaviaar met blinis. Dat is pas chique!

Maar als je geen zin hebt om groots uit te pakken, dan is dat ook prima. Bij Grace kun je ook terecht voor een gezellige avond met een cocktail aan de bar of een klein hapje met je lief. Alhoewel de gerechten verfijnd en doordacht zijn, vinden ze het bij Grace belangrijk dat iedereen zich welkom voelt.

Grace interieur 17 min
Grace interieur 2

Een locatie met uitstraling

Dat Hell niet bang is voor de wat gedurfdere concepten, dat weten we in Rotterdam inmiddels heel goed. Hell kennen we natuurlijk van Sijf, NRC, Loos en Wester Paviljoen. Hij heeft met Zalmhuis zelfs de Entree award 'Best New Bar and Restaurant' in de wacht gesleept! Nou, dat is best een prestatie. Die uitgesproken identiteit is ook bij Grace doorgetrokken, tot aan het interieur. De patronen op de vloer zijn een mooie mix van verschillende wereldse invloeden. Tsja en die kleuren, warm en zoals vaker terugkomt bij de restaurants van Hell, gedurfd. Als je goed oplet, zie je ook nog eens prachtige elementen uit de jaren '20 terugkomen.

Het interieurdesign is trouwens verzorgd door de enige echte Liselore Holman. Zij heeft al meerdere te gekke horeca projecten op haar naam staan. En dat enorme pand aan de Coolsingel, dat was jaren gewoon een lege betonnen doos van 910 m2. Maar met hele goede partijen hebben ze er nu een warme, flamboyante plek van gemaakt waar je even lekker kunt ontsnappen aan de dag. Dat belooft wat!

Grace voorkant 3
Grace voorkant

Off the grid bij Grit in Grace

Wie heerlijk heeft gegeten en opzoek is naar een plek om de avond een vervolg te geven kan bij the Grit in Grace terecht. Heerlijke house beats, geweldige classics en van alles en nog wat, je danst tot je niet meer kan. Net als bij Grace kan in the Grit het te gekke interieur natuurlijk niet ontbreken!

Zelfs voor op de vloer is er iets bedacht. Bijzondere projecties en de schitteringen van discolampen zorgen ervoor dat de dansvloer een kunstwerk is. The Grit biedt ook een perfecte plek voor de wat meer ervaren feestvierders, waar al tijden vraag naar is. De club is alleen open voor 23 plussers, ''Voor het oudere publiek zagen we namelijk dat er veel behoefte was aan een club als deze. Een groot deel van de doelgroep rijdt nu naar Amsterdam om uit te gaan.'' aldus Herman Hell bij entreemagazine.nl.

Grit voorkant
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
17 februari 2023
Frontrunner